От Движение България на гражданите (ДБГ) настояват правителството да гарантира сигурността на протеста до подаване на исканите оставки.

Ще бъде ужасно да се окаже вярна информацията, че провокаторите, които предизвикаха сблъсъци на протеста във вторник, са изпратени от управляващите. Ясно е, че те имат най-голям интерес хилядите млади хора и майките с деца да бъдат отблъснати, заяви Димитър Делчев, председател на Движение България на гражданите.

По думите му "Борисов 3" е слаб кабинет, който гарантира корупция и скандали.

Според Делчев, премиерът мисли как да се оттегли от властта без предсрочни избори, като временно назначи марионетно правителство от безизвестни хора за министри.

Той се опасява, че всеки тарикатски вариант, изобретен в някой политически инкубатор, ще разгневи още повече хората.

Председателят на ДБГ смята, че хората няма да се уморят от протести докато протестът не постигне на крайната си цел - оставка на властта. Протестът ни през 2013 г. срещу правителството на Пламен Орешарски продължи над 300 дни и накрая постигна целта си.

Единственият начин България да тръгне по пътя на промяната, е начело на държавата да застанат почтени и компетентни хора със свободно мислене. Крайно време е да се смени едноличният модел на управление с нов, демократичен, заяви председателят на ДБГ.

Като председател (на партия - б.р.) разбирам, че на този автентичен протест не трябва да се допуска партийни лидери да говорят на микрофона или да развяват партийни знамена.

След многото лъжи, вече никой не вярва на Борисов, че ще спази закона и ще въведе машинното и електронно гласуване. Властта разбира, че машините ще ограничат манипулациите на следващите избори и се надяват, че като ги няма, отново ще постигнат победа по служебен път, каза Делчев.