Ако съюзът между ДОСТ и Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) е антикоалиция срещу ДПС, в своята си същност двете формации също са антикоалиция. Това заяви в интервю за БиТиВи кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис. Той определи коалицията между двете партии като принудителен брак по сметка.

По думите на Азис през последните два месеца представляващите двете формации са заглушили ушите за това, че не могат да се възприемат чисто ценностно. В момента обаче те са в позицията да споделят един и същ покрив. ДПС не вярва, че тази антикоалиция ще бъде успешна.

За демокрация без сараи ще се борят ДОСТ и НПСД

За демокрация без сараи ще се борят ДОСТ и НПСД

Двете формации отиват заедно на изборите с името ДОСТ

Хасан Азис подчерта, че ДПС е минало през своя политически катарзис. В партията нямат притеснения от смяната на областния управител на Кърджали, след като местните социалисти остро протестираха срещу назначението.

Хасан Азис обясни, че мотивът на правителството за смяната на 14-те областни управители е била да гарантират законността, прозрачността и сигурността на изборите. Той отправи призив политическите партии да обединят около всички области управители - и старите, и новите, вместо да пишат кървави писма и да дават оценка.

Хасан Азис увери, че Кърджали остава остров на сигурността.