Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански проекти. Това заяви пред bTV общинският съветник от БСП Тихомир Янакиев.

Дали са извършвани нередности в общината, ще запазя мнението си за себе си, каза Янакиев. "Не мога да кажа дали ще излязат (нередности) - ако е имало нещо, ще излезе. Общината не се ръководи правилно. Това казва Министерството на финансите след като ни е задало задание да подготвим оздравителен план на общината. Не малка част от парите се изразходваха за грандомански проекти като стадиона, за които сега ще берем плодове", каза Янакиев.

Панайот Рейзи отрича да е подавал оставка като кмет на Созопол

Панайот Рейзи отрича да е подавал оставка като кмет на Созопол

Отказал се само от членството в ГЕРБ

Той даде пример, че ремонт на автогарата и поликлиника не били включени в проекти. В същото време е изградено осветление, което струва 4,5 млн. лева.

Председателят на общинския съвет в Созопол Красимира Германова от ГЕРБ не смята, че тези проекти са грандомански. Всички неща се приемат с 99%, каза тя.

В отговор Тихомир Янакиев каза, че общинските съветници от БСП не са гласували последните 4 бюджета.

Запитан защо и него го викат на разпит заедно с кметове от созополски села, Янакиев каза: "като отидем утре, ще разберем".

Отложиха делото срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи

Отложиха делото срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи

Рейзи готов да се се кандидатира отново за кмет

На въпрос дали има нередности в общината Красимира Германова, председател на общинския съвет в Созопол каза: "ако бях забелязала, щях да сигнализирам. Естествено, че знам какво се приема в общинския съвет. Първият човек, който ги вижда, съм аз. Вече три мандата съм председател, каза Германова.

В коментар на обвиненията, че са превеждани суми за строителни дейности за физическо лице, което няма нищо общо с фирмата, която изпълнява проекта, тя обясни, че общинският съвет не е контролен орган. "Ние не контролираме как и по какъв начин и на кого са преведени средствата", обясни Германова.

Според Светлана Лулева, общински съветник от ГЕРБ в община Созопол, разследването срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи не е "някакъв огън" (приятелски). Повдигнато е обвинение, временно е отстранен от поста си, кметсткото място не го е напуснал, увери Лулева.

В телефонен разговор кметът Панайот Рейзи обяви, че не се чувства виновен, но излиза в отпуск до юни. Запитан за оставката, тъй като първоначалната информация бе, че е подал оставка и от кметския стол, и от партията, Рейзи заяви, че преценил: "По-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и структурата в Созопол, на която съм председател. Обжалвал съм, на 16-ти ще има второ дело. Няма разнобой с партия ГЕРБ", увери той.