Кметът на Созопол Панайот Рейзи е подал оставка само от партия ГЕРБ, но не и от кметското място, както по-рано бяха обявили от пресцентъра на ГЕРБ. Информацията е на БНР.

"Не съм подавал оставка като кмет на Созопол", заяви Панайот Рейзи пред Радио Бургас.

Припомняме, два часа по-рано от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Рейзи е подал оставка и от кметството и от партията.

Кметът на Созопол хвърли оставки
Обновена

Кметът на Созопол хвърли оставки

Панайот Рейзи напуска и партия ГЕРБ

"Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията", съобщи Рейзи.

Той заяви, че постоянно атакуват досегашните му съпартийци, когато се издънят. Така създават черно петно на партията и затова решил да си подаде оставката от председател на структурата в Созопол.

Отстраниха от длъжност кмета на Созопол

Отстраниха от длъжност кмета на Созопол

Отстранена е и главната счетоводителка на общината

"За кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство", каза Рейзи.

Рейзи съобщил решението си в присъствието на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Димитър Николов. Той се е аргументирал с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин разследването срещу него може да бъде възпрепятствано, информираха от управляващата партия.

Прокуратурата иска отстраняването на кмета и счетоводителя на Созопол

Прокуратурата иска отстраняването на кмета и счетоводителя на Созопол

Плащали от бюджета на общината по фалшиви договори и фактури за СМР

Рейзи потвърди, че е бил на среща с Бойко Борисов и Димитър Николов, но заяви, че двамата не са му искали оставката като кмет.

Припомняме, на 8 април 2019 г. Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол по настояване на Спецпрокуратурата заедно с главния счетоводител на общината Златка Мусева.

Двамата са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Според държавното обвинение Рейзи и Мусева са източили близо 2 милиона лева от общинския бюджет, като присвоените пари са били предназначени за строително-монтажни работи.