Кметът на Созопол Панайот Рейзи подаде оставка. Това свое решение той е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов.

Освен от кметския пост Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

Панайот Рейзи отрича да е подавал оставка като кмет на Созопол

Панайот Рейзи отрича да е подавал оставка като кмет на Созопол

Отказал се само от членството в ГЕРБ

Почти два часа по-късно Панайот Рейзи обяви, че не е подавал оставка от кметския стол, а само от партия ГЕРБ. На среща с премиера Бойко Борисов и с кмета на Бургас Димитър Николов не му е искана оставката като кмет.

Отстраниха от длъжност кмета на Созопол

Отстраниха от длъжност кмета на Созопол

Отстранена е и главната счетоводителка на общината

Рейзи подчерта, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона.

Припомняме, вчера Рейзи беше отстранен от длъжност кмет на Созопол по настояване на Спецпрокуратурата заедно с главния счетоводител на общината Златка Мусева.

Двамата са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Според държавното обвинение Рейзи и Мусева са източили близо 2 милиона лева от общинския бюджет, като присвоените пари са били предназначени за строително-монтажни работи.

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв.

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв.

Крал от общината между 2014 и 2017 г.

Панайот Рейзи е знаково лице за Созопол, но и за управлението на ГЕРБ по места. Реално управлява Созопол от 2007 година без прекъсване.

Политическата си кариера Рейзи започва като заместник-кмет на община Созопол в периода 1999 - 2002 г., а от 2003 до 2007 г. е председател на Общински съвет - Созопол, влязъл в местния парламента от страна на партията на Стефан Софиянски - СДС.

Следва първият му мандат като кмет - 2007-2011 г., за който е подкрепен от коалиция ФАР (Съюзът на свободните демократи, Социалдемократическата партия, партия, "Радикали" и "Движение Нашият град").

На следващите местни избори през 2011 г. е избран за кмет от листата на ГЕРБ. Печели на първи тур с 58,27 %, състезавайки се с Тихомир Янакиев от БСП с 18,71 %.

Името на Рейзи се завъртя в медийното пространство и в началото на тази година, когато започнаха масови проверки на строежи по Южното Черноморие. Тогава сигнали бяха подадени и за строежи по плажовете на Община Созопол - къмпинг "Градина" и плаж "Алепу". След проверка на ДНСК обаче те бяха замразени.

Отложиха делото срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи

Отложиха делото срещу кмета на Созопол Панайот Рейзи

Рейзи готов да се се кандидатира отново за кмет