Ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг "Градина" засега няма да има, предаде Нова телевизия. Причината е, че инвеститорът се е отказал от проекта, както обясни днес кметът на Созопол Панайот Рейзи.

За неочаквания развой се разбра непосредствено преди началото на проверката, която началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов извършва по Южното Черноморие. Припомняме, че вчера огледът по крайбрежието беше нареден лично от премиера Бойко Борисов.

От понеделник се прекратяват и строителните дейности на плажа "Алепу", обяви малко по-късно днес Несторов.

Борисов изпрати шефа на ДНСК по плажове и дюни

Борисов изпрати шефа на ДНСК по плажове и дюни

Предстои проверка на къмпинг "Градина", "Арапя" и плаж "Алепу"

През последните дни имаше "бум" на сигналите за строежи по Южното Черноморие.

Вчера стана ясно, че край къмпинг "Арапя" се изсича борова гора, за да се построят шест двуетажни вили. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево обаче имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия.

Няколко дни по-рано беше подаден и сигнал, че върху площ от 5,5 декара до плажа на къмпинг "Градина" е започнал строеж на ресторант, магазини и паркинг към тях. При проверка на място техническият ръководител на обекта увери, че има необходимите разрешителни и всички документи са изрядни.

На 19 януари пък граждани алармираха за нов строеж на брега на морето до блатото Алепу.

Алармират за нов строеж до Алепу край Созопол

Алармират за нов строеж до Алепу край Созопол

Според институциите строителството било законно