"Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са политически трупове". Това заяви пред bTV лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки.

Поводът за тези думи бе изказването на Красимир Каракачанов, който вчера заяви, че оставката на вицепремиера Симеонов означава БСП и ДПС да се върнат на власт, а това не решава въпроса. Според него, ако се изгони НФСБ от управлението, правителството трябва да разчита на депутата Веселин Марешки.

"Тези двамата са в реалната власт и мърсят политическото пространство с действията си и отвращават българския народ", коментира още Марешки.

Валери Симеонов: Искат ми оставката, а не извинението

Валери Симеонов: Искат ми оставката, а не извинението

Ще търси диалог с Волен Сидеров

Според него Каракачанов в момента преговаря с БСП и ДПС за съставяне на ново правителство. Той подкрепи това твърдение, като заяви, че депутатите на БСП не реагират на всичко, свързано с ВМРО и изтъкна предложението на Каракачанов за бизнесмен да получи най-високото отличие в България - Орден "Стара планина".

"Толкова ли няма достойни хора във ВМРО и НФСБ, които могат да заместят и да бъдат нормалното лице на тази коалиция", запита той. "Не всички български граждани са гнусни и долни кариеристи и се борят на всяка цена да се докопат до някакъв пост", каза Марешки.

По думите му, Каракачанов излага българския народ като министър на отбраната и се интересува само от имотите на армията. Министърът на отбраната е плътно зад гърба на Валери Симеонов в битката му срещу родителите на деца и на лица с увреждания.

Марешки окачестви тази битка като "гнусна". Той подчерта, че единствено партиите на Симеонов и Каракачанов са влезли в управлението на държавата не чрез избори, "а като част от някакви тюрлюгювечи".

Вчера вицепремиерът Валери Симеонов обясни, че изказването му от миналата седмица е разбрано грешно. Пред журналисти той попита "нима някой от вас допуска, че аз съм такъв изрод, ненормалник, човекомразец, че ще кажа, че тези деца се преструват на болни? Тези майки получиха 150 млн., те получиха реално всичко, каквото искаха".

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев заяви, че "безконтролната власт ражда цинизъм, а с цинизъм ние не можем да постигнем нито една от целите, които стоят пред нашето общество". Проблемът, според него, се задълбочава от факта, че много от политиците в България са станали нечувствителни към социалните проблеми на България. По думите му, политическите институции трябва да водят към сериозен обществен контрол и натиск върху управляващите. Това е формулата за справяне с всякакъв цинизъм, коментира президентът Радев.

Веселин Марешки подкрепи изказването на президента. Той смята, че мандатът на правителството не може да бъде прекратен, тъй като пред българите няма алтернатива, за която да гласуват.

Държавата би минала през хаос, ако се зададат предсрочни избори, коментира Марешки

Марешки обяви, че депутатите от "Воля" ще подкрепят правителството за третия вот на недоверие в парламента, като знак за подкрепа за стабилността в държавата, каза лидерът на партията.

По отношение повишените цени на горивата депутатът заяви, че международният картел решава поскъпването, но надценките на национално ниво могат да не бъдат толкова големи.