Кризата с боклука може да се повтори най-късно в края на следващата година. За това предупредиха от софийската организация на СДС. Сините дадоха своята оценка за едногодишното управление на ГЕРБ в Столична община.

Николай Желев сигнализира, че е възможно столицата да бъде зарината от боклук отново. Съществува такава реална опасност. Проблемът не е в завода, а в липса на конкретни политики по управление на отпадъците, обясни той.

Създават Общинска полиция в София
                                  Още...

От синята партия заявиха, цитирани от Дарик, че 2011 г. ще бъде и много трудна от финансова гледна точка за столицата
Бюджетът за следващата година на Столична община все още не е консултиран със Синята коалиция, посочиха от СДС.

Иван Нейков беше категоричен, че 2011 г. няма да бъде в никакъв случай по-лека от 2010 г. Напротив, прогнозите ни са, че можем да се окажем и в по-трудна от финансова гледна точка ситуация, заяви той.

В София кризата не си е отишла, може би само в Министерството на финансите си е отишла, но от гледна точка на Столична община положението не е розов, коментира още той.

Като успех от едногодишното управление на Йорданка Фандъкова от СДС определиха създаването на общинска полиция, но разкритикуваха липсата на реформи.

Ние сме алтернатива и конкурент на ГЕРБ, обясни от своя страна лидерът на СДС Мартин Димитров.

Той изтъкна, че след като те не правят тези важни, ключови реформи за София, някой трябва да свърши тази работа. Ние сме готови да изпълним т. нар. неизпълнена част от това предизборно споразумение след следващите местни избори, които се очакват след една година в София, заяви още синият лидер.