Работодателите алармират и сигнализират, че безобразията, които се случват при това управление, вече придобиват криминален характер. Това коментира дългогодишният депутат от ДПС Рамадан Аталай по повод назначаването на Красимир Първанов за заместник-министър на енергетиката, който беше предложен от "Обединени патриоти".

Припомняме, че срещу назначението се обявиха големите работодателски организации.

Работодателите не искат Красимир Първанов за зам.-министър

Работодателите не искат Красимир Първанов за зам.-министър

В писмо до премиера се мотивират, че той бе уволнен в първия кабинет "Борисов"

"Не би било честно да се забрави от обществото и от премиера, че г-н Първанов беше освободен, когато Трайчо Трайков установи, че той беше заемал определени позиции и беше подписвал едни документи във връзка с АЕЦ "Белене", без да взима разрешение от министъра на енергетиката", изтъкна Аталай пред БНР.

Имайки предвид ръководството на Националната електрическа компания (НЕК), Аталай подчерта, че премиерът Бойко Борисов по безпардонен начин е дал енергетиката в ръцете на "Обединени патриоти".

"Доколкото разбрах и министър Теменужка Петкова няма съгласие и не е удовлетворена от факта, че ще работи с г-н Първанов", отбеляза още той.

Аталай прогнозира още, че заложената със създаването на новото правителство бомба щяла да гръмне по-рано, отколкото очаква обществото.

"Безпардонната намеса и извиването на ръцете на премиера и съгласието на премиера да му бъдат извити ръцете, няма да спрат с тези кандидатури и назначения от страна на обединените националисти. Ще бъдем свидетели на още желания, щения на тези хора, които няма да имат нищо общо с развитието на икономиката, камо ли пък с развитието на енергетиката", подчерта депутатът от ДПС.