Илко Димитров от НДСВ и Евгени Иванов от Коалиция за България положиха в началото на днешното пленарно заседание клетва като депутати на местата съответно на Меглена Кунева и на Александър Арабаджиев, информира БНР.

В момента депутатите обсъждат проекторешение за попълване на състава на временната комисия за обсъждане на предложенията за промени в Конституцията.

Следват проекторешения за промени в съставите на постоянни делегации на Народното събрание. Депутатите ще обсъдят на второ четене законопроекта за лекарствените продукти в хуманната медицина и на първо четене законопроекти за промени в Закона за движението по пътищата.

Във времето за парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят премиерът Сергей Станишев и министрите Джевдет Чакъров, Емилия Масларова, Радослав Гайдарски, Пламен Орешарски и Асен Гагаузов.

Отхвърлени бяха предложението на независимия депутат Минчо Христов в дневния ред да бъде включен проект за решение за предоговаряне предсрочното извеждане на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", както и предложението на Стела Банкова за обсъждане на промени в Наказателния кодекс.