Записите между двете съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова били манипулирани. Бившият председател на Софийския градски съд Владимира Янева не е инициатор на публикуваните записи на разговори между нея и съдия Румяна Ченалова, стана ясно от думите на нейния адвокат и бивш правосъден министър Антон Станков пред bTV.

Според Станков, ако има политически мотиви зад действията срещу Румяна Ченалова, целта на атаката е Висшият съдебен съвет да бъде сменен като състав.

Според адвокат Станков, Янева не отрича нито един разговор, но според нея записите са манипулирани. Той дори цитира нейния коментар: "Не може такъв монолог да има от моя страна".

"Записът е правен в дома на Румяна Ченалова, а дали тя е водила записа, не мога да кажа", посочи още Антон Станков. Той е категоричен, че записът е незаконен.

Ченалова и Янева са били близки семейни приятелки до февруари тази година, когато започват служебните проблеми. "В такива случаи приятелствата минават на проверка. Това приятелство не е издържало проверката, двете не поддържат контакт от февруари", разкри още адвокатът на Янева.

Тъй като е била председател на СГС Янева многократно е контактувала - и по телефон, и лично, с широк спектър лица на отговорни държавни позиции, отбеляза още Станков.

По негови думи историята е разстроила Владимира Янева.