Човекът, който отправи заплахи към лидера на БСП Корнелия Нинова и към президента Румен Радев с sms-и се е опитал да влезе в централата на партията на "Позитано" 20. Това стана ясно от думите на Нинова в кулоарите на Народното събрание.

Припомняме, на 2 юни тази година ДАНС арестува лице от Пазарджишко за отправени заплахи срещу президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова. По-късно Рамадан бе освободен от ареста.

Корнелия Нинова отказала охрана на НСО

Корнелия Нинова отказала охрана на НСО

Предложена й е охрана след втората катастрофа

Самата лидерка на БСП даде подробности по случая: 

На 27 ноември Кемил Рамадан се е опитал да влезе в централата на партията, но охраната го е отстранила. Нинова поясни, че човекът е имал разправия с охраната на "Позитано", но не е успял да влезе при нея.

Подаден е сигнал в МВР и службите са поели случая. Кемил Рамадан е викан на разпит в ДАНС.

Нинова обясни, че служители от отдел "Убийства" са ходили на "Позитано" и са разпитвали охраната, секретарката, на която се е обадил по телефона, както и административния директор, който е слязъл долу.

"Не съм имала контакти с него, бях си в кабинета и работех. Не съм разпитвана", заяви лидерът на БСП.

ДАНС закопча лице за заплахи срещу президента и лидера на БСП

ДАНС закопча лице за заплахи срещу президента и лидера на БСП

Според предварителна информация лицето е задържано пред молитвен дом

Корнелия Нинова отново отсече, че не е охранявана от НСО и това няма да се случи. "Това е принципна позиция - парите на хората не трябва да отиват за охрана на политиците", заяви Нинова въпреки новият случай на опасност спрямо личността й. 

На въпрос как си обяснява тези заплахи, Корнелия Нинова отговори, че е разбрала за пръв път кой е този човек, когато е отправил заплахите с sms-ите.

Според Корнелия Нинова този случай няма връзка с пътните инциденти, които претърпя наскоро.

Припомняме, в рамките на два месеца два пътни инцидента претърпя лидерът на столетницата. И двата пъти служебната й кола беше ударена от друг автомобил - текси, докато пътувала към централата на БСП на ул. "Позитано". 

Преди две седмици също лично Корнелия Нинова съобщи, че е отказала охрана от НСО, въпреки обаждане от страна на службите и въпреки известните съмнения, които са се породили от двете относително еднакви катастрофи. Нинова обаче не съобщи дали си е сменила шофьора, както й препоръча председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.