От днес започна работа пресцентър „България в Европейския съюз".

Пресзвеното ежедневно ще информира българските и европейските медии за напредъка на страната в отделни области и редовната работа на правителството по изпълнение на препоръките на Европейската комисия преди публикуването на доклада й през месец септември.
Звеното ще работи до 31 декември 2006 г.

Пресцентърът е изграден към създадената на 26 юли т. г. работна група към Министерския съвет, ръководена от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин.
Групата включва членове на правителството, заместник-министри и експерти в областта на европейските въпроси към отделни министерства.

Пресцентърът ще бъде ръководен от Георги Готев - известен български журналист, международен анализатор и заместник-главен редактор на в. „Стандарт".
Основно участие в работата на пресцентъра ще вземе Българската телеграфна агенция, както и други български журналисти, специалисти в темата за европейската интеграция.

Сред членове на работната група, под председателството на вицепремиера Ивайло Калфин, са Меглена Кунева - министър по европейските въпроси, Бойко Коцев - зам.-министър на вътрешните работи, Анна Янева - зам.-министър на икономиката и енергетиката, Димитър Пейчев - зам.-министър на земеделието и горите, Димитър Димитров - зам.-министър на труда и социалната политика, Маргарит Ганев - зам.-министър на правосъдието.