„Атака" се държи държавно отговорно, като прави възможно съществуването на настоящия парламент, обяви лидерът на националистите Волен Сидеров. В ефира на „Нова телевизия" той бе категоричен, че към момента настоящият парламент няма по-добра алтернатива.

„Защо да свалям това Народно събрание, където поне мога да бъда някакъв коректив и да посочвам и прокарвам важни неща", попита Сидеров и даде за пример мораториума за земята.

Лидерът на „Атака" коментира новосформираната Националистическа партия на България като обяви, че не се страхува от тях, познава част от ръководството й, но все пак амбицията да се сформират нови и нови националистически формации цепят електората, което помага на недоброжелателите.

По отношение на вчерашните митинги Сидеров коментира, че Борисов и Станишев се държат като малки деца и ситуацията му прилича на детска игра. „Атака" е събирала повече хора, увери все пак лидерът на партията.

Волен Сидеров бе категоричен, че няма никакво участие в организираните пред дома на Бойко Борисов акции, макар да има основание за отговор, тъй като по думите му през лятото лидерът на ГЕРБ е изпращал хора, за да мятат камъни по централата на Атака.

По традиция Сидеров бе меко казано недоволен от намесите на чужди посланици в нашата вътрешна политика. „Винаги действат по един и същ начин - като слон в стъкларски магазин", анализира Сидеров действията на американските посланици и агенти. По думите му САЩ многократно в историята е организирал преврати в държави, където не е доволна от съответното правителство.

„В случая това вероятно е „Южен Поток", който удря геополитическите интереси на Щатите", коментира Сидеров. В тази връзка той отново повтори теорията си, че „Ранобудните студенти" също са част от този сценарий и доказателство за това е техният символ - ръка, свита в юмрук, който е добре познат и от други подобни протести в много страни по света.

Лидерът на „Атака" разказа и за случай, при който турски полицаи са стреляли в краката на свои български колеги, които са опитали да връщат на турска територия нелегални емигранти. Сидеров в момента се опитвал да накара тези служители на реда на излязат и да кажат това пред медиите, но засега те се страхували. Малко по-късно вътрешният министър обаче категорично отхвърли тези твърдения.