Премиерът Бойко Борисов сдаде премиерския пост за втори път предсрочно.
Той пожела успех на новия кабинет в управлението на държавата. "От страни може да изглежда, че е лесно да се управлява държава, ще се убедите колко е трудно", предупреди Борисов.

Народът поиска нови лица, нов вид управление, констатира той и коментира, че много пъти в живота това, което си пожелаеш, става.

Призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата, обърна се Борисов към наследника си служебния премиер Огнян Герджиков. Борисов настоя и притеснителните факти да се дават директно на прокуратурата.

Стабилна държава завещавал на служебния кабинет, стана ясно от думите му. По-толерантна, стабилна и консолидирана държава иска да види Бойко Борисов.

Борисов "захапа" и лидера на БСП Корнелия Нинова и нееднократните й изявления, че столетницата няма да реди служебен кабинет. "Не зная защо госпожа Нинова се срамува от вас", подчерта Борисов.

Церемонията по предаването на властта не мина без коментар и на течащата по същото време среща между Григор Димитров и Рафаел Надал.
Като тенисист Борисов не пропусна да пожелае успех на най-добрата ни тенис ракета. Да стискаме палци на Григор Димитров, заяви лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов се похвали, че побеждавал Герджиков на кортовете.

Въпреки това, а може би и заради това лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че отиващият си кабинет е готов да помага на служебния.
Неуспех за държавата не е добро за нито една партия, каза той.

Борисов пожела на кабинета Герджиков да направи такива избори, каквито ГЕРБ за президент: "Никой не се оплакал, дори и президентът Румен Радев", както изтъкна Бойко Борисов.

Премиерът Огнян Герджиков посочи на свой ред, че е чест да поема поста от Бойко Борисов, който е най-дългогодишният министър-председател в новата ни история. Ще надграждаме това, което сте постигнали, обеща Герджиков.

А що се отнася до призива на Борисов за ревизия на досегашната власт каза: "Не смятам да ви скършвам хатъра."

Герджиков обаче заяви и че се надява обаче да не намери много нередности. Служебният премиер благодари на Бойко Борисов за това, което е направил за страната.