Герберът Георги Андонов се скара на председателстващия заседанието Димитър Главчев заради липсата на контрол върху отсъстващите депутати от опозицията.

Депутатът припомни, че опозицията от ДПС и БСП скочила срещу депутатската предизборна ваканция, гласувана преди време. Сега виждаме, че техните места са почти празни, недоволен Андонов. Затова и той поиска Главчев да извика лидерите на двете партии Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, за да ги помоли да си доведат депутатите на работа.

За да подсигури присъствие на опозицията в зала Георги Андонов предложи двамата партийни лидери да бъдат уведомени и писмено, че техните хора не са на работа. Димитър Главчев попари надеждите на съпартиеца си и му каза, че няма процедура, по която да алармира Нинова и Карадайъ за липсата на опозиция в зала.

Малко по-късно Нинова и Карадайъ "залипсваха" и на патриота Димитър Байрактаров. Той също излезе на трибуната и настоя Димитър Главчев да ги извика. Ако трябвало да разпореди на квесторите да ги издирят и доведат на работа. Това е недопустимо, ядоса се Байрактаров. С какво те обясняват своето отсъствие, недоумява той.

Това е на тяхната съвест, констатира Димитър Главчев.