Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г., попита бившият столичен кмет и бивш служебен премиер Стефан Софиянски пред bTV.

Той си отговори: "Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова".

Няма да разваляме приватизационни сделки, категоричен Данаил Кирилов
Обновена

Няма да разваляме приватизационни сделки, категоричен Данаил Кирилов

Шефът на правната комисия в НС очаква положителен Доклад

Повод за неговото изказване е исканата от ГЕРБ промяна в Конституцията за разследване на приватизацията. Изменението ще бъде в член 31 от основния закон, като се създава алинея 8 с текст: "Не се погасява по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени по повод приватизацията в периода 1992-2017 г.".

Борисов започва ревизия на приватизационните сделки на прехода?!

Борисов започва ревизия на приватизационните сделки на прехода?!

Много се бил ядосал по темата за "Булгартабак"

Бившият служебен премиер припомни двата фалита. "Първият фалит беше по време на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и се направи мораториум и спряхме да плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов, когато имаше 240% инфланция и когато държавата през БНБ фалира 8 банки, а ние сега плачем за КТБ", припомни Стефан Софиянски.

ГЕРБ очакват златния пръст на Нинова за давността при приватизацията

ГЕРБ очакват златния пръст на Нинова за давността при приватизацията

Предлагат промяна в Конституцията

Той смята, че спорът за корупцията и приватизациите в държавата идва, защото и БСП и ГЕРБ се сетили, че в последните години единствено те са били на власт. "Като видяха, че борейки се срещу корупцията се борят срещу собствената си корупция, решиха да пренесат периода по-назад", обобщи Софиянски.

Софиянски смята, че с ревизията на приватизационните сделки остават два въпроса.
Първият от тях е защо премиерът Бойко Борисов не я е започнал още през 2009 г. Вторият въпрос, според Софиянски е: Защо не се ревизират първо сделките, чиято давност не е изтекла.