Решението "Да, България" и Нова република" да се конкурираме, вместо да обединим усилие, остави 300 000 души непредставени в парламента. Това обяви в ефира на Нова телевизия лидерът на "Нова република" Радан Кънев. Той определи като политическо безумие автентично десните партии да се явят с три листи.

Дойде първо решение на "Да, България" да създадат отделна партия без да съгласуват това действие и след това решение тази партия да се яви отделно на изборите.

По повод резултата на партията на Христо Иванов - "Да, България", която получи повече гласове, от "Нова република", Кънев коментира: "Ако говорим бакалската, повечето гласове са на "Зелените", те са една солидна партия".

Кънев коментира снимка от преди време, на която са лидерите на Реформаторския блок. "Личи си малко неискреност на нея", заяви той и допълни, че не малко е направено в историята на РБ. "За съжаление успехите станаха само електорални".

Той уточни, че да се свърши работата и да се даде реформаторски тласък, това не става само с "мускетарски" снимки. Кънев изтъкна, е била нужна обща политическа воля, общ гръбнак.

Десните не се учат и от собствените си грешки, убеден Константинов

Десните не се учат и от собствените си грешки, убеден Константинов

Избори догодина - може, ако видим, че не върви управлението, прогнозира математикът

Кънев каза, че семейството му и колегите му адвокати се радват на резултата от изборите, защото никой нямал интерес да има близък политик. "Един човек, когато е свръхнапрегнат, това рефлектира върху близките му", смята Кънев.

"Това, че не сме в парламента, ние сме си го заслужили и получили", коментира Кънев и поясни, че няма смисъл никой да ги съжалява и ожалва. "Това е собствена наша вина и отговорност на всеки един от нас", подчерта той.

Ако има проблем, то той е в тази непредставеност на тази общност на икономически независими българи в парламента, в политическите гласове, които няма да бъдат чути в парламента, в предложенията, които няма да бъдат направени, анализира Радан Кънев.

Закрийте се и да градим отначало, призова Синьо единство

Закрийте се и да градим отначало, призова Синьо единство

Оставките не са достатъчни, нужно е обединение на традиционното дясно

Разделянето на три издълбало огромни пропасти на недоверие между лидерите на една гражданска общност, която трябвало да бъде единна. Кънев заяви, че Божидар Лукарски, който също подаде оставка, остава мъжкар. "С него сме имали различия през годините, но го уважавам", подчерта той.

Кънев напомни, че предстои да бъдат взети важни решения за правосъдието, за ВСС. "Ще се реят без нито един човек, който е врял и кипял в тази битка, без реформаторски сили", заключи той.