В Реформаторския блок не са притеснени от факта, че колегите им от ДСБ и от гражданската квота няма да подкрепят избора на Меглена Кунева за нов министър на образованието.

"Не е драма", обяви на брифинг съпредседателят на парламентарната група на блока Найден Зеленогорски, след като тази сутрин партиите от РБ се събраха на заседание на Изпълнителния си съвет.

На разговорите са присъствали всички партии от блока и представителите на Гражданския съвет. Зеленогорски определи вчерашното решение на гражданите в РБ да натиснат копчето "въздържал се" при избора на Кунева като - "буря в чаша вода".

Зеленогорски да не ни праща в глуха улица, скочи Гроздан Караджов

Зеленогорски да не ни праща в глуха улица, скочи Гроздан Караджов

Няма хляб в този разговор, категоричен бе Караджов

"Съжалявам, че колегите постъпват по този начин", призна реформаторът. Той обаче обърна внимание на това, че вчерашното заседание на Гражданския съвет е било нелегитимно. "Този орган е нелегитимен и да се говори, че той е взел някакво решение е нелогично и противоречи на истината", отсече Зеленогорски.

Реформаторът подчерта, че Изпълнителният съвет потвърждава единодушното си решение, че Меглена Кунева е номинирана за министър на образованието от Реформаторския блок. "Нашата парламентарна група не е разделена", убеден е Найден Зеленогорски ден преди гласуването на новия образователен министър.

Днес реформаторите са обсъдили и вече написан проект на пътна карта за развитие на политическия съюз Реформаторски блок. В нея е записано, че до 15-ти февруари трябва да се подпише анекса към коалиционното си споразумение с ГЕРБ, трябва да се свика среща за приоритетите на блока, както и че политическите партии от блока трябва да се обединят около общи кандидати за президент и вицепрезидент и това да стане до средата на май.

До десет дни ръководствата на отделните партии от РБ ще си кажат мнение за тази пътна карта.