Гражданската квота на Реформаторския блок няма да подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието и ще се въздържат при гласуването в пленарната зала.
Това съобщи депутатът от РБ Гроздан Караждов в социалната мрежа Facebook.

„До този момент пред Гражданския съвет не е представена кандидатура за министър на образованието и науката и концепция за управление на сектора, съгласно принципите и процедурите за номиниране на кандидатите за изборни длъжности приети от Реформаторския блок.” – се казва в декларация на гражданската квота, под която стоят имената на депутатите Петър Славов, Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иван Иванов и Станислав Иванов.

В документа те посочват, че ще гласуват „въздържал се” за всеки кандидат, който не е представил концепция и не е получил одобрението на Гражданския съвет.

За да искаш подкрепа, първо трябва да го направиш по правилата, а след това-да си изложиш визията и концепцията за развитие и реформа на сектора "образование". Докато това не се случи, няма как да дадем подкрепа!” – посочва Гроздан Караджов в социалната мрежа.

Същевременно непартийните членове на Гражданския съвет оценяват високо „постигнатото в изпълнение на Програмата на Реформаторски блок в сферата на образованието и науката”.