От БСП продължават да искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов. Според социалистите той не е изпълнил ангажиментите си към земеделските производители. Представителите на младежкото обединение в БСП Явор Гечев очаква хиляди дела срещу ДФ „Земеделие" и МЗХ.

Големите производители на пшеница си кротуват, защото са получили плащанията си до стотинка, според Гечев. По думите му плащания не са достигнали до малките производители, затова и социалистите очакват протести наесен след приключване на земеделския сезон. Проблемът е с малките производители, а малките не могат да викат колкото големите, категоричен е той.

Той посочи още, че страната ни ще връща на Брюксел европейски средства. От тази година за сектора за предвидени 657 милиона лева, от които са платени 550 милиона лева. Според Явор Гечев поне 107 милиона ще върнем на ЕК. Това са загубени пари, категоричен е той.
296 милиона лева за тази година са предвидени като национални доплащания. Реално платените са 212 милиона. Държавата ще си спести 83,5 милиона.

Но социалистите са категорични, че Мирослав Найденов води неадекватна земеделска политика. Затова и според левицата той трябва да си подаде оставката и да освободи земеделието от присъствието си. От БСП са категорични, че не се решават проблемите в земеделието, а се върви по течението.