Работим за пряк достъп на потребителите до фермерските храни, заяви заместник-министърът на земеделието д-р Цветан Димитров при откриването на фермерския пазар "От нашата ферма - с любов за Вас" пред сградата на министерството.

Пазарът беше открит съвместно от д-р Димитров, посланика на Швейцария Денис Кнобел и заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов.

Жителите и гостите на столицата могат да опитат краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, хляб с квас, билки, подправки и др.

Д-р Димитров подчерта, че политиката за пряк достъп на потребителите до фермерска продукция е общоевропейска и чрез нея фермерите, които гарантират високо качество получават достоен доход.

"Фермерската храна е качествена, вкусна и добре контролирана", уточни заместник-министърът.

Посланик Денис Кнобел благодари за съвместната работа с министерството и Столичната община. Той изрази надежда инициативата да продължи и за в бъдеще.

Пазарът ще се организира всяка сряда до края на октомври от 10:30 до 18:30 ч. пред сградата на министерството.

Организатори на събитието са Фондацията за биологично земеделие "БИОСЕЛЕНА" и Българското дружество за защита на птиците. Проектът се изпълнява с подкрепата на Столична община и програма "Европа 2017".

Фермерите, което участват в пазара са получили техническа и финансова подкрепа по проекта "За Балкана и хората", изпълняван по линия на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.