Пакистанка, която от 25 години живее в България, твърди, че  германките, които в Новогодишната нощ станаха обект на сексуално посегателство от прииждащите нелегални мигранти в Европа, имали вина за това, че в своята родина не спазвали правилата на чужденците, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

Рифат преди 25 години дошла в страната ни като турист от Пакистан. Била си била изгубила документите, но докато чакала нови се установила тук. Оттогава Рифат не се е връщала в Пакистан. Превърнала България в свой дом, но не свалила булото. Нейните снахи също са забулени.

В предаването "Събуди се" дават нейното мнение в края на една седмица, в която имамът на Кьолн каза, че нападнатите в града жени в новогодишната нощ също имат вина, защото се размотавали по улиците с предизвикателно облекло, с къси поли, тесни панталони, напарфюмирани. Същите думи използва и Рифат, която живее в страната ни от 25 години.

Жените не са били прилично облечени. Освен това е имало и алкохол и непознати мъже”, коментира Рифат.

Дело за изнасилена преди три години пакистанка влезе в световните медии

Президентът Мушараф й забранил да напуска страната

Макар и доста религиозна, тя никога не е слагала бурка (тъмните дрехи, които покриват жените в мюсюлманския свят от главата до петите - б.р). Определя я като обида за мюсюлманската жена и зловещо изобретение на мюсюлманските мъже.

„В Корана никъде не пише, че жената трябва да носи бурка”, казва Рифат.

Тя живее със семейството си в Благоевград от 25 години. По професия е хомеопат, съпругът й - писател.