Злоупотребата с имена е често срещана.

Такъв е случаят според заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов с позоваването на премиера Борисов в записите от случая "Яневагейт".

Цветанов коментира, че се злоупотребява както с имената на премиерите, така и с имена на всички, които са фактори в управлението на страната.

"Не смятам, а и не вярвам, че Борисов би могъл да окаже натиск някой да бъде премахнат от системата", посочи Цветан Цветанов.
Неговото тълкувание на казаното в записите е, че това е по-скоро спекулативно поведение за това "кой какво надмощие има", като се използват евентуални познанства с определени държавни представители, а не истина.

Според него целта на спекулацията е, че "всеки иска да запази позицията си".

Цветанов подчерта, че е прекратил всякаква комуникация с вече бившата шефка на СГС Владимира Янева, когато са започнали делата срещу него. Целта на прекратяването на контактите е да не се спекулира в публичното пространство.
Припомняме, в публичното пространство се смяташе, Владимира Янева е семейна приятелка на Цветан Цветанов.

Към настоящия момент зам.-председателят на ГЕРБ заяви, ченяма намерение, а и необходимост и потребност да има някаква комуникация с това семейство.

В студиото на БиТиВи Цветанов коментира и темата с евентуалното участие на България във военни действия спрямо "Ислямска държава". Той подчерта, че България е част от НАТО и ЕС и има стратегическо партньорство със САЩ.

Към настоящия момент няма отправено искане към България за участие във военни действия спрямо "Ислямска държава", посочи Цветанов, но изрази увереност, че в общите усилия, които се полагат от евроатлантическите партньори, България ще намери своето място.

Според него България трябва да се концентрира върху сигурността в страната и да обменя информация с всички партньорски служби и с нашите съседи.