Национален празник. 

"Монитор":

100 000 изкачиха Шипка

С 45 минути закъсня началото на тържественото честване на Националния празник, заради безпрецедентния за последните 25 години поток от автомобили, велосипедисти и пешеходци, поели по асфалтовия път и планинските пътеки към монумента с бронзовия лъв.

По думите на униформените полицаи, които със сетни усилия се опитваха да въведат някакъв порядък и да отворят път за вицепрезидентския кортеж, с който пристигна Маргарита Попова първите автомобили паркирали в подножието на върха още в 3 часа след полунощ. Към 9.30 часа опашките от автомобили стигаха от север до Габрово, а от юг до село Дунавци и подбалканския път от София за Бургас.

 

Провокация. 

"Труд":

Руска провокация: София кани на Шипка не Путин, а Ердоган 

Руският вестник „Комсомолская правда“ нападна в редакционен коментар България, като разпространи очевидна лъжа: че правителството ни е поканило на тържествата на Шипка турския президент Реджеп Ердоган.

В материала със заглавие „Ех, братушки, къде ви е съвестта?“, зам.-шефът на политическия отдел на изданието Андрей Баранов твърди, че България е престанала да кани на честванията представител на Русия, докато е поканила Ердоган. "Това е абсолютна лъжа“, реагира говорителката на българското Външно Бетина Жотева и нарече публикацията „най-долната форма на пропаганда“.

 

Атака.

"24 Часа":

Симпатизанти на "Атака" свалиха знамето на ЕС от пилоните на НДК

Привърженици на партия „Атака” свалиха знамето на Европейския съюз от пилоните на НДК, съобщи bTV. В момента там се събират привържениците на партията по повод Националния празник.

Лидерът на партията Волен Сидеров все още не присъства. Освен трибагрениците се виждат и руски знамена.

 

 

Мярка. 

"Труд":

Пуснаха под гаранция данъчната, хваната с подкуп 

Арестуваната с 1000 евро подкуп данъчна служителка Полина Рохлева излиза на свобода срещу гаранция от 4 000 лева. Това реши Софийският градски съд, предаде Нова тв.

Тя беше задържана при специализирана акция на звеното "Антикорпуция" на 29-и февруари. Рохлева поискала подкуп от счетоводна къща, за да не им запорира сметките. Фирмата била в нарушение на данъчните закони.

Преди да дадат парите обаче, шефовете на фирмата подали сигнал до финансовото министерство, че са изнудвани. Така се стигнало до ареста. Според адвоката на Рохлева, цялата схема по задържането на данъчната е измислена от финансовия министър Владислав Горанов.

 

В болница. 

"24 Часа":

Няма опасност за живота на Наско Сираков

Наско Сираков е получил микроинсулт рано тази сутрин. Настанен е в неврологията на УМБАЛ "Света Анна". Състоянието му е стабилизирано, като няма опасност за живота му, съобщи отлично информиран източник пред "24 часа".

По-рано Нова телевизия съобщи, че легендарният български нападател е получил лек инсулт. Tази сутрин той е станал около 5 часа. Чувствал се е зле и е повръщал, след като е закаран в болницата.