24 часа

Биячи, оставили бензинджия жив труп, избягаха от 37 г. затвор

45-годишният служител на бензиностанция край Разград Галин Тачев отива на поредната нощна смяна в нощта на 12-и срещу 13-и ноември 2010 г.

Той не е сигурен, че сипването на гориво е неговото призвание, но е благодарен, че има работа, на която му плащат редовно, и така може да помага и на майка си, с която живее в село край града.

Галин отива на дежурството в добро настроение, защото не очаква смяната да е натоварена, но не подозира, че това ще е последният ден от живота му, в който ще може да се движи или да говори.. „Труд”

6 куршума за най-богатия врачанин

Смятаният за най-богат врачанин бе прострелян с шест куршума пред дома си. Покушението срещу Красимир Николов-Яричката било извършено към 22,30 часа в четвъртък, докато в града се извършвала полицейска операция срещу престъпността.

51-годишният мъж бил издебнат от бандит с качулка на главата пред къщата си на ул. “Хан Аспарух”. Николов паркирал джипа си, когато до него се приближил килърът.

„Стандарт”

Хаджи и Ахмед в спор за мюфтийството

В условията на компроматни войни и политически скандали в неделя в НДК делегатите на Националната мюсюлманска конференция ще избират ново ръководство. Към момента официално са издигнати двама кандидати за главен мюфтия. Единият е настоящият Мустафа Алиш Хаджи, който от 2005 г. насам ръководи вероизповеданието. Другият е и.д. председател на Висшия мюсюлмански съвет /ВМС/ Ведат Ахмед. Според устава на самата конференция делегатите ще имат възможност за още номинации.

 „Монитор”       

Двама с обвинения за атентата в Сарафово

Двама атентатори, участвали в кървавата баня на летище Сарафово, ще бъдат обвинени задочно за тероризъм, съобщи източник от бургаската прокуратура. Обвиненията вече са подготвени и е въпрос на дни двамата чужденци да станат клиенти на прокуратурата. Държавното обвинение вече е парафирало двете постановления за привличането им под наказателна отговорност. Имената на бъдещите обвиняеми обаче се пазят в тайна. Източник, пожелал анонимност, твърди, че става въпрос за австралийския гражданин Мелиад Фара и Хасан ел Хадж Хасан, който е с канадски паспорт. Репортерска проверка установи, че двамата са обявени за международно издирване от България в Интерпол.   ...

„Сега”

Законът за обществените поръчки втрещи бизнеса

Парламентът още не е гласувал и една пета от изцяло новия Закон за обществените поръчки (ЗОП), а вече избухнаха няколко скандала около съмнителни текстове, които трасират магистрали за корупция и субективни решения. Особено смущаващи са новините от четвъртък, когато депутатите приеха, че в обществени поръчки могат да участват дори фирми, които са изпаднали във фалит, не си плащат данъците, имат провали при предишни обществени поръчки и т.н.

„Дума”

Танов назначи подсъдим за шеф в митницата в Бургас

Шефът на Агенция "Mитници" Ваньо Танов е преназначил разследвания за корупция бивш началник на свиленградската митница Тодор Караиванов в бургаския наркоотдел на ведомството. В края на януари 2015 г. Караиванов бе обвинен във взимане на подкупи от транспортни фирми. В кабинета му бяха намерени 12 хил. евро, а в дома му още 6000 лева и чували с митнически документи.

В момента Караиванов е освободен от ареста с мярка парична гаранция, но досъдебното производство срещу него е в пълен ход. Обвинението срещу него все още не е внесено в специализирания съд. Назначението на Караиванов става броени дни след като митницата в Свиленград беше затворена и премина към бургаската митница. Наркоотделът на пункт "Капитан Андреево" пък беше оголен след масово съкращение на митничари.