24 часа

Не разрешават езда около Седемте рилски езера

Да се тръгне на конен поход в Рила, става все по-модерно и масово в последните няколко години. Групи от по десетина души наемат коне от базите в подножието на планината и се отправят на преходи.

Не всички обаче знаят, че съществуват редица ограничения в границите на Националния парк “Рила”, които са въведени отскоро.

За районите в полите на Рила традиционно занимание за местните хора е коневъдството. Много от тях през лятото предлагат на туристите разходки на кон във високите части на планината, като често не се съобразяват със забраните и водят ездачи около Седемте рилски езера.

 „Труд”

Търсят се бетонджии и метачи

1400 предложения за работа бяха обявени от повече от 230 работодатели, които се включиха в организираните от Агенцията по заетостта 16 трудови борси през юни. Представителите на реалния сектор обявиха близо 1 400 предложения за работа пред 2283 търсещи работа лица.

„Стандарт”

Ад в колата вместо море

"Работят всички гишета, но трафикът е много интензивен. Няма как да не се извърши проверка на личните карти на пътуващите. Не отнема повече от минута, но преминаващите са стотици, няма начин да се избегне забавянето", уточниха граничните полицаи. Така отпускарите вместо море стояха минимум по 2 часа в колата, докато минат границата.

„Монитор”        

Арестуваха в Испания издирван за стрелбата в Слънчев бряг

Собственикът на ресторант  "4 You" Данаил Петков е бил арестуван в Испания. Той е задържан преди ден в град Тарифа, след като бе обявен за издирване като част от организирана престъпна група, заради престрелката в Слънчев бряг на 8 юни.

Няколко дни по-рано полицаи арестуваха седем от групата на Божидар Кузманов - Кравата, след като те се явиха доброволно за следствен експеримент в заведение  "4 You". Задържаните са уличени в рекет, палежи, побои и разпространение на наркотици.

Данаил Петков, който е формалният собственик на ресторанта, поне по документи, не бе сред арестуваните. Преди да бъде задържан от властите той бе открит от журналисти и заяви: „Аз не се крия от властите или нещо подобно, просто се чувствам застрашен, моята сигурност е застрашена”.