24 часа

Данъкът за колите скача

След двучасово заседание в понеделник, Националният съвет за тристранно сътрудничество с пълно единодушие одобри пакета данъчни закони, предложен от финансовия министър Владислав Горанов.

Още тази седмица промените в закона за корпоративното подоходно облагане, с преходните и заключителни разпоредби на който се правят поправки и в закона за облагане на доходите, за местните данъци и такси, за ДДС, за счетоводството, влизат в МС.

Труд

Луд сексманиак убил Виктория Маринова

"Работим по всички версии за бруталното изнасилване и убийство в Русе, не изключваме нито една. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме.Изследваме живота на жертвата, както в личен, така и в професионален аспект." Това заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Монитор

Кметицата с рушвета пробва финт в съда

В понеделник Специализираният наказателен съд даде ход по същество по процеса срещу Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и друг екскмет на "Младост" Петър Дюлгеров заради поискания подкуп за близо милион от строителния предприемач Александър Ваклин.

Въпреки постоянните твърдения пред медиите на Иванчева, че желае делото срещу нея да стартира максимално бързо и така да докаже невинността си, в съдебната зала се оказа, че екскметицата е единствената, която настоява за отлагане на делото. Причината - в деня на заседанието наела нов адвокат, който не бил запознат с материалите срещу нея. Искането на Иванчева обаче бе порязано от съдебния състав с мотива, че подсъдимата има други двама адвокати, които са запознати с доказателствата по процеса.

Сега

64% от българите смятат, че противоречията сред управляващите се обострят

Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон, показва национално представително проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено в периода 23-30 септември 2018г.

След края на Европредседателството, правителството губи инерцията от него и външно-политическия си фокус, донесли му повишен кредит на доверие през юни. Допълнително, вътрешно-партийните скандали и взаимни обвинения между патриотите, както и поредицата от проблеми през лятото, засегнали различни социални групи - чумата по животните, срива в Търговския регистър и особено, трагичният инцидент край Своге, повишават критичността на общественото мнение към начина, по който управляващите се справят със задълженията си.