"Кумгейт".

"Сега":

Делян Добрев внесе оставката си в парламента

Депутатът от ГЕРБ и областен координатор на хасковската организация на партията Делян Добрев е подал днес следобед заявлението си за напускане на Народното събрание. Това съобщи самият той на пресконфереция в парламента. Добрев бе замесен в скандала "Кумгейт", след като депутатът от БСП Елена Йончева, го обвини, че кадрува в Хасково, като на ключови места назначава свои близки приятели и роднини.

"Благодаря на всички структури на ГЕРБ, благодаря на всички работодателски организации, благодаря на всички общественици, благодаря на всички, които създадоха Фейсбук групи в моя подкрепа. Това е оценка за моята работа, не е Йончева тази, която ще оценява моята работа. Не е Йончева тази, която ще ми пише 6 или 2. Това са хората и аз мисля, че те дадоха една много ясна оценка за моята работа, за което им благодаря, това мен също много ме радва", заяви Добрев.

 

Среща. 

"Монитор":

Правим Варненска четворка с Румъния, Гърция и Сърбия

 

Роди се варненска четворка. С тези думи, изречени с шеговита усмивка обобщи днешната четиристранна среща на премиерите на България, Румъния, Гърция и президента на Сърбия в резиденция "Евксиноград" във Варна министър-председателят Бойко Борисов.

Преди срещата между Борисов, Михай Тудосе, Алексис Ципрас и Александър Вучич, в резиденцията се състоя и съвместно заседание на нашето правителство с това на Румъния. Борисов и Тудоче откриха и нов граничен пункт Кайнарджа-Липница.

Послание за мир и просперитет изпратиха лидерите на четирите страни, като те се обединиха за силни Балкани и присъединяване на Сърбия към ЕС.

"Искаме да излъчваме от Балканите мир, стабилност, просперитет, благоденствие, повишаване на доходите, развитие на бизнеса, туризма и реализаця на общите ни проекти. Имаме редкия шанс с Алексис сме приели българското председателство на Съвета на ЕС като общо, защото е важно България и Гърция да са мотори в такава насока.

 

Скандал. 

"Дума":

Караянчева плаши президента с гражданска война

 

В поредна атака към президента Румен Радев гербаджийката Цвета Караянчева заплаши с гражданска война. "Няма как някой да ни забранява да говорим. Няма как да ни казва "озаптете си беквокалите", с тези думи депутатката коментира изявление на държавния глава, който ден по-рано се възмути от реториката срещу себе си. "Ние сме избрани от избирателите, това значи, че избирателите трябва да млъкнат. Когато парламентът не говори, демокрацията не работи, тогава отиваме в следваща стъпка - гражданска война", продължи да беснее тя. Гербаджийката добави, че ГЕРБ не иска оставката на президента Румен Радев, а само диалог с него. "Как ще проведе КСНС, как ще разговаря с ГЕРБ, след като ни обяви за хора, които трябва да бъдат озаптени. Той залита малко в реториката на БСП", продължи Караянчева.

В понеделник вечер, докато защитаваше Делян Добрев в Хасково, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе още по-краен в атаката си и сравни държавния глава с Ким Чен-ун. "Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще се нарича Румен Радев, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и на разделението на нацията", заяви Цветанов.

 

Болница. 

"24 Часа":

Хвърлят оставки в изправената пред фалит врачанска болница

Медицинският съвет на врачанската многопрофилна болница уведоми с писмо здравното министерство и обществеността, че поради тежкото финансово състояние на здравното заведение и невъзможност на персонала да изпълнява основните си задължения, подава оставка.

Колективна оставка ще подаде до края на седмицата и целият състав на болницата.