Скандал. 

"Монитор":

ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров, той се извини на журналист

 

ГЕРБ се разграничи със своя позиция от депутата Антон Тодоров, който отправи в ефира на Нова тв остри думи към водещия Виктор Николаев, поставяйки под въпрос компетентността му и намесвайки неговата бивша колежка. Причината за изблика на Тодоров бяха намеци от страна на Николаев, че депутатът спекулира с информация. "ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на Антон Тодоров са негово лично мнение", обявиха от партията. 

 

"Емко".

"Сега":

Тормозът срещу "Емко" продължи с инспекция от НАП

Сагата с оръжейния завод "Емко" продължава. В един и същи ден работниците направиха поредния си протест, държавата върна експортния лиценз на предприятието и веднага след това му прати инспектори от НАП на проверка. Освен това се разбра, че "Емко" вече има право да търгува, но няма да се върне в "индийската" сделка за десетки милиони, която точно заради отнетия му лиценз бе прехвърлена на държавното дружество ВМЗ.

Вчера централата на "Емко" била "посетена" от данъчни инспектори и полиция. Пратениците на властта обявили, че издирват акциите на друга оръжейна фирма - "Дунарит", защото компанията на "Емко" ги била придобила незаконно. Това се случва точно в момент, в който собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев е извън България.

 

Хитрино. 

"24 Часа":

Софийският градски съд спря първото от делата за взрива край Хитрино

Софийският градски съд спря едно от делата, по което пострадали и роднини на загинали искат обезщетения, предаде БТА.

Делата са близо 30, а исковете са за около 10 млн лева.

Ищците са разделени в три групи - на хора с пострадал бизнес, на хора с леки травми и малко щети и на такива с големи увреждания или които са загубили близък.

За да спре делото временно, Софийският градски съд се мотивира, че не става ясно от исковата молба на Ремзи Ислям, каква точно е отговорността на "Булмаркет рейл карго".