24 часа

US армията искала да купи оръжия от фирма, свързана с българската организирана престъпност

Командването на силите за специални операции на САЩ иска да купи оръжия, достатъчни за въоръжаването на един батальон. Договорът може да бъде сключен с малка и проблемна фирма, която използва подизпълнители, свързани с българската организирана престъпност, замесена е с измами с ценни книжа и обвинения в корупция и която в миналото се е опитала да продаде на САЩ 30-годишни оръжия, съобщи американското издание BuzzFeed.

„Труд”

Хайки за винетки в цялата страна

Проверки на пътна полиция за наличието на винетни стикери започват в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В акцията ще бъдат включени и местните структури на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация, както и на мобилните групи на пътната агенция.

Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер, уточняват от силовото министерство.

„Стандарт”

Анкара ни готви икономически удар

Забраната почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски да влизат в Турция е само първият, политически удар на Анкара към България. Очакват се още поне два икономически - срещу "Булгартабак" и срещу българския туризъм. Тази прогноза направиха пред "Стандарт" водещи икономически, финансисти и политици.

„Монитор”        

Компаньонки набират IT-та за придружители в Дубай

Наши компаньонки, които искат да заработват в Дубай, набират IT специалисти, лекари и представители на други престижни професии, които да ги придружават. За целта те плащат престоя на господина, който задължително трябва да е на по-зряла възраст, както и малка част от заработеното. Обяви вече има във всички сайтове за проститутки у нас. Момиче, което използва артистичния псевдоним Мерлин предлага пълен пансион плюс безплатна консумация „от време на време“ на мъж от някоя от изброените професии. Причината за щедрата оферта е, че в Арабските емирства проституцията е забранена и се преследва строго от закона, освен това властите

„Сега”

НАП започна проверка на сделките на Делян Пеевски

Националната агенция за приходите е започнала проверка на депутата от ДПС Делян Пеевски за поредица от сделки, сключени в последните месеци. Данъчните ще проверяват произхода на средствата, с които са извършени сделките и дали депутатът може да ги докаже. Чрез фамилната фирма "НСН Инвестмънт", в която Пеевски държи 90%, а майка му - 10%, депутатът официално придоби дялове в бизнеси, с които неофициално е свързван.