"24 часа"

МОН дава ректор на прокурор заради плагиатство

Проф. Росен Василев преписал трудоветена двама докторанти за дисертацията си. Министерството на образованието ще сезира прокуратурата в понеделник за извършено престъпление от ректора на Техническия университет във Варна проф. инж. Росен Василев, съобщи за 24 часа зам.-министърът Петър Николов.

Причината е плагиатство в дисертацията му "Изследване на методите и средствата за повърхностно обработване на материали за дентални импланти".

С нея той стана доктор на науките.

"Стандарт"

8 км опашка за плескавици и дюлева ракия

На българо-сръбската граница трафикът е повече от интензивен, на ГКПП "Калотина" има 8 км колона от леки автомобили на изход. Препоръчва се използването на алтернативен маршрут през ГКПП "Стрезимировци". Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция". От МВР по-рано обявиха, че тапата се е получила заради проблем със системата за обработка на документите, която е пострадала след токов удар, но той е бил отстранен. Копирано от standartnews.com

"Монитор"

Ученическата раница - висока до 40 см

До старта на учебната година остават броени дни. Ако все още родителите на първокласниците не са им купили ученическа чанта, е препоръчително не само да гледат модела, но и да съобразят избора си с конкретни параметри, които са от голямо значение за здравето и правилното развитие на децата.