Издирване. 

"Сега":

МВР още издирва разбивачите на банкомати

Продължава издирването на тримата рецидивисти, които взривиха банкомат в Сапарева баня. Полицейската акция тече на територията на цялата страна. Засега няма данни престъпниците да са напуснали страната.

От сутринта около Перник имаше екипи на жандармерията, които проверяваха автомобилите по тесните междуселски пътища. В ареста обаче засега остава само човекът, помогнат на бандата да се измъкне, съобщава Нова тв.

По-рано днес главният секретар на МВР Младен Маринов определи тримата издирвани за опасни. 

 

Трусове. 

"Монитор":

Втори лек трус у нас, този път край Димитровград

 

Земетресение с магнитуд около 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано край Димитровград. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" ръководителят на Департамент "Сеизмология" в Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (БАН) - проф. Емил Ботев.

"Регистрирано е относително по-забележимо земетресение в категорията на микроземетресенията с магнитуд по-малък от 3. Това стана около два часа по-късно от това край Своге - в 8:45 часа в района на Димитровград с магнитуд около 2,5. Там, в този район напоследък стават такива земетресения. Ние ги наричаме микроземетресения", коментира сеизмологът.

 

Мярка. 

"24 Часа":

Осуетиха бягството на Йоан, връчиха обвинението на адвокатката му в петък

Обвиняемият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е повикан за разпит в столичната полиция в петък и в присъствието на адвокатката му е запознат с материалите по делото.

Досега това беше невъзможно, защото защитникът на Йоан Матев и майка му Сребра отказваха да получат доказателствата, което стана формална причина разследването да не бъде приключено за 8 месеца. Така Матев беше освободен от ареста от Софийския градски съд с мярка подписка. 

 

Скандал. 

"Сега":

Българските лекари, задържани в Босилеград, вече са в България

Българските лекари, задържани в Сърбия в петък, вече са в България. Тримата медици от Първа градска болница в София, пристигнали на хуманитарна мисия в Босилеград, за да проведат безплатни прегледи на българите там.

Медиците са задържани от здравен инспектор от Ниш, придружаван от 20-тина полицаи, които ги очаквали в Българския културно-информационен център в града. Българите са отведени в полицейското управление и разпитвани, без да са попълнили документи, което не дава възможност да се разбере за какво точно са задържани.

Лекарите са освободени около 17 ч. българско време. Целта бе да се осуетят прегледите, заяви пред бТВ д-р Владимир Янев. Около 50 пациенти от Босилеград и близките села са останали без да получат медицинска помощ. Такива прегледи вече на два пъти са се извършвали напълно безвъзмездно в Българския културно-информационен център в Босилеград.