Акция. 

"Сега":

Петима са задържани в Пловдив заради източване на Регионалната здравна каса

Петима са задържани при акцията на Окръжната прокуратура в Пловдив. Те са участвали в източването на Регионалната здравноосигурителна каса, съобщава bTV като се позовава на прокуратурата. И петимата били обвинени в корупция.

Двама от тях са служители на Kасата, а останалите трима са част от корупционната схема. Според обвинението директорът на Касата не е знаел за това.

bTV вече съобщи, че маскирани полицаи арестуваха в автомобилите им двама мъже на централна пловдивска улица. Според очевидци в единия автомобил са открити множество банкноти и лекарства.

Директорът на Касата в Пловдив не бил открит на работното място. Според служители отсъствал поради събиране на Касата в столицата, добавя Би Ти Ви.

 

Боян Петров. 

"24 Часа":

Вдигат хеликоптер над Шишапангма в четвъртък

Всички разрешителни за полет на непалски хеликоптер над Тибет са получени от китайските власти и той ще бъде вдигнат в четвъртък, научи "24 часа". Целта е да се изследва по-бързо местността под връх Шишапангма, където изчезна алпинистът ни Боян Петров.

Към мястото ще бъде насочен и сателит, който да направи снимки, за да се помогне на спасителната операция, съобщи жената до Боян - Радослава, във фейсбук.

 

Теодора. 

"Монитор":

БГ лекари: Състоянието на онкоболната Теди е тежко

Тази нощ в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда" постъпи пациентка, транспортирана от Сау Паулу, Бразилия, съобщиха от пресцентъра на софийската болница.

 

 

Благодарение на съвместните усилията на Министерство на външните работи и Министерство на здравеопазването, и на сътрудничеството на българските и турските власти, пациентката е транспортирана със самолет до Истанбул, откъдето е докарана с реанимобил до лечебното заведение по изрично желание на близките ѝ, предаде БНТ.

"В момента жената е настанена в клиниката по Анестезиология и интензивно лечение и е под грижите на водещите специалисти по Интензивна терапия, Медицинска онкология, Неврохирургия, Образна диагностика и Клинична лаборатория. Обективното ѝ състояние е тежко, в следствие на основното ѝ онкологично заболяване, върху което влияние е оказало и продължителното пътуване", съобщават от болницата.

 

Дати. 

"24 Часа":

Радев: Денят на Победата и Денят на Европа не бива да ни противопоставят

 

Девети май - Ден на Победата и Ден на Европа. Двата празника не бива да ни противопоставят, а да ни обединяват, написа президентът Румен Радев на официалната си страница във Фейсбук. Изисква го почитта към милионите жертви и решителното отхвърляне на всякакви форми на исторически ревизионизъм, посочва държавният глава, предаде БТА.

Без победата над кафявата чума, обединена Европа щеше да остане несбъднат блян. В борбата с хитлеризма, редом с милионите съветски граждани и воини от Великобритания, САЩ, Франция, и другите страни от антихитлеристката коалиция, по бойните полета положиха костите си и хиляди българи. Днес почитаме и тяхната памет, пише Радев.