24 часа

Плевнелиев остана без имоти

Президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен. Той им е прехвърлил 4 от петте си къщи, а петата - в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата му съпруга Юлияна.

Труд

Този протест отдавна не е на майките

Този протест отдавна не е на майките. Това обяви Ина Маринова, майка на дете с увреждане във фейсбук. Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста.

Монитор

Съседи се топят за скъпи ремонти

Съседски войни прерастват в доноси за корупция. Новата схема за саморазправа между комшии буквално е заляла комисия "Антикорупция" (КПКОНПИ) със сигнали за необяснимо богатство. Едно от най-честите съмнения, които гражданите споделяли с институцията, било свързано точно с това, че съседът им прави скъп ремонт, а на хартия няма откъде да докаже пари за тези разходи. Пред "Монитор" от КПКОНПИ обясниха, че подобни доноси не водят до сериозни разкрития.

Стандарт

Сидеров отказва постове в изпълнителната власт

Нямам амбиция и не съм заявявал никога амбиция за постове в изпълнителната власт, заяви пред БНТ лидерът на парламентарната група на Обединените патриоти и водач на "Атака" Волен Сидеров.

Аз нямам проблем да работя с Валери Симеонов в парламента и с когото и да било, категоричен е Сидеров. "Стига да има здрав разум насреща, стига да няма самоувереността, че през него говори истината и само истината", уточни председателят на "Атака".

Сега

Мая Манолова: Социалното страдание е нетърпимо

"Протестите са гражданско право и винаги имат конкретни поводи. Социалното напрежение никак не е малко, социалното страдание, което буквално затиска хората, става все по-нетърпимо, така че за мен тези протести имат и своето основание, и обяснение, и своите справедливи каузи". Това заяви пред Нова телевизия обмудсманът Мая Манолова.

Според нея хората ги боли най-много заради нарушените им права. Тя даде пример, че в Русе, освен за високите цени на горивата, традиционно се протестира и заради мръсния въздух, а на много други места - и заради лошите пътища.

Капитал дейли

Цените на медицинските услуги ще се публикуват онлайн

Цените на медицинските и немедицинските услуги, които предлагат болниците, ще трябва да бъдат публикувани в интернет страниците им, както и на сайта на Министерството на здравеопазването. Това предвиждат предложения за промени на второ четене в преходните и заключителните разпоредби на проектозакона за бюджета на здравната каса, внесени от председателя на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова и група депутати от ГЕРБ.

Дума

БСП няма да крепи кворума, иска предсрочни избори

БСП няма да се регистрира в пленарна зала, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Социалистите продължават да настояват за предсрочни избори като единствен вариант, който да спаси стабилността в държавата.

Това обяви на пресконференция днес лидерът на БСП Корнелия Нинова след съвместно заседание на парламентарната група и на ИБ на партията.

Това правителство създава нестабилност в държавата, в институциите, в цели системи. Нищо не работи така, както трябва - нито социалната, нито здравната, нито образователната система, подчерта Нинова. Категоричната позицията на БСП е, че това правителство е вредно, а тази нестабилност трябва да се спре. Ние виждаме тази възможност единствено в предсрочни избори, отсече лидерът на левицата.