"24 часа"

Гoлямa тpaгeдия! Cpeднaтa възpacт нa poдилĸитe минa 35 гoдини

Cпopeд cтaтиcтиĸaтa бpoят нa жeнитe c пъpвo дeтe нa тaзи възpacт ce yвeличaвa c 15% нa гoдинa.

Haй-възpacтнитe ca в Coфия, a нaй-млaди - в Cливeн, пpeдимнo poмĸи.

Бългapĸaтa oтлaгa paждaнeтo нa дeтe зapaди ĸapиepaтa и cтaвa мaйĸa вce пo-ĸъcнo.

"Труд"

Съдбовен дар на Борисов поднесе БСП

Върнатият изпълнен мандат от ГЕРБ е обвързан с отличната дата 4 май и перфектен час, който засилва стремежа на новото правителство заради Слънцето в Телец и асцедента в Рак да работи в полза на България, да създаде нови работни места, да привлече нови инвеститори у нас. Освен това мандатът е изпълнен и върнат на президента Радев на дата, на която Меркурий преминава от статичното си в своето директно движение, което ни дава информация, че общуването с президента ще е в рамките на добрия тон, дори на разбирателството, а не на противопоставянето.

"Стандарт"

Пращаме спешно еврокомисар

Новият български еврокомисар ще е първата задача за кабинета "Борисов 3". Кандидатурата за наследник на Кристалина Георгиева ще бъде обсъдена още на първото редовно заседание на правителството в сряда. Това разкри премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. В него шефът на ЕК настоя изборът да стане "в максимално кратък срок". Както "Стандарт" първи съобщи още на 4 април, за български еврокомисар най-вероятно ще бъде предложена настоящата евродепутатка от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел.

"Монитор"

Продават есета за матурата за по 20 лв. в нета

Броени дни преди зрелостните изпити в сайт за онлайн търговия се върти оферта за продажба на есета за матурата по философия. Срещу 20 лв. зрелостникът може да получи една разработка и разяснения по телефона как да я използва.

"Гарантирано получавате 90% от възможните точки на есето, може да го направите и на пищов и да го препишете или да го научите и работата ви ще е чиста и сигурна", гласи офертата, пусната от Перник. "Сега"

Чужда банка кредитор идва на проверка за санирането

Проверка на една от кредитните институции за "безплатното" саниране започва още този месец. Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ), която отпусна заем на Българската банка за развитие (ББР), ще одитира на място изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"Дума"

ГЕРБ развъртяха кадровата метла

Поне двама от новите министри дадоха веднага заявка, че развъртат метлата на кадровото разчистване.

Смяната на името на земеделското ведомство, което вече включва и горите, автоматично дава основание на Румен Порожанов да освободи всички досегашни служители и да преназначи само тези, които прецени. Щом има нова структура, ще се прави и нов устройствен правилник, така метлата е съвсем законна и на който не му харесва, да се оплаче на арменския поп, коментираха служители на агроминистерството.

"Капитал дейли"

Цар Борисов III

Преди девет години, когато Бойко Борисов за пръв път дойде на власт, изглеждаше, че на България е нужна само една голяма реформа - на съдебната система, заедно с истинска борба с корупцията, за да дръпне много сериозно напред. Лидерът на ГЕРБ щедро използваше антикорупционната реторика в кампанията, но веднъж встъпил във властта, затъна в същото. Заради изкушението да управлява всичко еднолично и да е последна инстанция във въпроси от асфалтирането на дупките и строежа на магистралите до борбата с контрабандата обезсмисли и обезсили голяма част от институциите.