Радио Франс Интернационал - България 25 секунди на ден е половият живот на българина... но между 7 и 70 години!

Депутатите дават 74 000 лева за тоалетна хартия...

Иначе се занимават с удържането на надвзети пенсии

И искат още 16 мерцедеса

СТАНДАРТ – “Депутатите с нови мерцедеси, НС купува нови 16 луксозни возила заради сигурността на депутатите.” СЕГА: “Парламентът ще иска над милион от Велчев за новите коли”.

НОВИНАР – “Депутатите прахосали 1 млн. долара за командировки в чужбина, за тоалетна хартия са дали 74 000 лв.” Както се шегува Малкият Иванчо в 24 ЧАСА: “За да разбереш успехите на НДСВ, трябва да не си Симеон. – А Сименон.” (вероятно заради дедуктивните способности на майстора на крими-четивото Жорж Сименон? – бел.ред.)

Реплика на Васил Гарнизов в ТРУД: “Дори и в НДСВ може да проблесне искрица политически разум и да приеме идеята за предсрочно прекратяване на живота на парламента, доколкото все още това им дава шанс за присъствие в следващия.” Предсрочният вот е тест за разума, според политолога Гарнизов.

24 ЧАСА заключава в традиционното си каре: “Остават 98 дни”.

ДНЕВНИК: “Сигнали за “Терем” са давани на прокуратурата от 2000 година”. Според заглавието в МОНИТОР: “Прокуратурата крие афера с “Терем”. Цитиран е министър Свинаров, че по случая още преди 3 години е сезирана прокуратурата. В интервю, прокурорът Спартак Дочев посочва, че навремето не е образувано дело, понеже сигналите изглеждали несериозни. Според Дочев, “...когато стане дума за “Терем”, министър Свинаров е странно нервен”.

24 ЧАСА пък посочва, че “Махат Георги Петров заради бермуди?” – така се бил появил пред щатски хазартни босове. “Съдбата на шефа на държавната комисия по хазарта ще се реши след завръщането на финансовия министър от САЩ.”

Разследването в ТРУД днес разкрива, че другите бивши монарси на балканите са с чужди паспорти и съответно – двойно гражданство. Единственото изключение е албанският крал в изгнание Лека Първи.

Поводът за публикацията е спорът и последвалото дело за “хулиганство” във връзка с поданството на Симеон Сакскобургготски.

Потресаващият случай на ампутация на ръката на 2-годишно сираче, наложила се заради факта, че “лелката” в дома го връзвала с гумени ръкавици за леглото, за да мирува, е повод за коментарна реплика в ТРУД: “Къде си, Хан Круме? Едно време си рязал ръце за кражба. Наследниците ти ги режат заради собственото си бездушие.”

Уводен сюжет на вестник СЕГА: “Българите сме вицешампиони по зелени карти за Америка”. 3482-ма българи са спечелили зелени карти за САЩ от поредната лотария. За разлика от нас, “Словенците и прибалтийците не напират да живеят отвъд океана”.

“Българите спят най-много в света”, извежда СТАНДАРТ: 40% от денонощието. Коментар: “В същото време обаче работното време на нашенеца е най-голямо. Е, това си е вече ноу хау. По тоя параграф европейците не могат да ни стигнат и през петото хилядолетие. Лошото е, че на тая работа й викат българска. Сиреч калпава.”

НОВИНАР допълва – “Българинът се храни два часа на ден”, но бърза да изкоментира: “За последното може и да се спори, като се има предвид, че за 14 г. почти ни отучиха да ядем.”

Коментар в ТРУД: “От сън спомен нема, братя! Нищо не се е променило от времето на Ботев, който казваше – Дим, дим, под който ние, българите, сладко спим!...”

Реплика в ДНЕВНИК: “Особено впечатляващ за страна, постигнала според премиера й възход, е фактът, че едно анкетирано лице отделя за дейности, носещи доход или подобряващи благосъстоянието на домакинството... 2.82 минути на ден. За такива дейности впрочем НСИ брои и събиране на вторични суровини, просия.”

24 ЧАСА извежда: “25 секунди на ден полов живот, рухва митът за българската секс-машина.” И уточнението в СЕГА: “Нашенецът не желае да каже колко често и колко дълго прави секс. Затова статистиците са включили това занимание към времето, отделяно за... физиологически потребности.”

24 ЧАСА предупреждава, че скоро пушенето ще бъде забранено със закон: в хотелите, обществените тоалетни, кината, театрите, фризьорските салони и сауните!

Зам.-здравният министър Салчев казва, че по улиците все пак ще може да се припалва цигара, “...защото все още не сме въвели правилата на Сингапур.”