Радио Франс Интернационал - България Палестинци убиха българин

Кошмар на релсите до Карлово

Министри: Новите сметки не са страшни

Симеон разреши море на министрите

Часове след обявеното примирие наш работник убит в Израел, гръмва на първа страница Труд. Палестински екстремисти близки до палестинския лидер Ясер Арафат застреляха нашия сънародник в Израел Кръстьо Радков, добавя Стандарт. Радков е вторият българин жертва на конфликта между палестинци и израелци, отбелязва 24 часа, припомняйки, че през януари тази година в атентат в Тел Авив загина строителният работник Красимир Ангелов от Златоград. Версията на полицията е, че по Радков е стреляно, тъй като е карал камион с израелска регистрация, обяснява Труд. Няма да си затворим очите пред убийството на българина, цитира Стандарт казаното от израелския премиер Ариел Шарон пред в. "Аарец".

Кошмар на релсите до Карлово. Два влака се удариха призори край Карлово, съобщава за вчерашната жп трагедия 24 часа. Машинист загина, четирима са ранени, допълва Новинар. Това е първата жп катастрофа с човешки жертви от 11 години. В двата влака са пътували 700 пътници, изтъква изданието. Катастрофата край Карлово е поредната трагедия от черната серия в железниците. Ще сложи ли някой край на нелепата смърт по релсовите ни пътища? - пита Труд.

Цинизмът на тази трагедия е, че виновният е мъртъв, а никой от живите началници не каза каква е тяхната вина. Не каза колко често сигналните инсталации не работят, а машинистите са принудени да минават на червено само с едно устно нареждане на диспечера, коментира изданието. Затова пък хитът на парламентарния сезон са колите на изплащане, съобщава 24 часа.

Ново “Ауди А4” от месеци кара Юлияна Дончева и ще го изплаща сама за 1 година. Пежо на лизинг е взел и Асен Гагаузов от БСП. Недялко Калъчев заменил старата си “Шкода Октавия” за по-новия модел “Суперб” през януари. Една година ще го изплаща и той по 1700 лева на месец, отбелязва 24 часа.

Фенклуб на “Мерцедес” могат да си направят в парламента, понеже и ведомствените коли са от тази марка, посочва изданието. “О, колежке, намерили са колата Ви!, възкликнал депутат, засичайки младата дама на паркинга. Возилото й било задигнато наскоро. “Не, този ми е нов”, отговорила скромно народната избраничка. Тази случка от миналата година още се разказва, посочва часовият вестник.

Съдебната власт поведе пред парламента в битката за надмощие. С това заглавие Дневник приветства избора на Владислав Славов, председател на Върховния административен съд, за член на Конституционния съд. Преминаването на Владислав Славов в КС ускорява и избора на нов председател на ВАС, коментира изданието и посочва, че казусът вероятно ще се реши от сегашния , а не от бъдещия Висш съдебен съвет.

Автокметове и автофинансиране, занимават сега изпълнителната власт, пише Новинар.

Структурите извън столицата явно не са чули за най-последното желание на жълтите: кандидатите да са под 50 години и да имат три деца, отбелязва изданието.

За първи път това лято Симеон Сакскобургготски смята да пусне правителството в отпуска, съобщава Труд. Симеон разреши море на министрите, добавя Стандарт. Премиерът вероятно ще направи обръщение около 24 юли, когато преполовява 4-годишния мандат. Освен равносметка в словото ще бъдат начертани и перспективите за следващите 2 години, цитира 24 часа правителствения говорител Цонев. Новите сметки не са страшни, отсега успокояват министрите Велчев и Василев, отбелязва Стандарт.

Според тях животът на българина нямало да поскъпне значително заради увеличението на тока, парното, топлата вода и телефоните. От днес ще плащаме с 20,61 на сто повече за електроенергия и с 14 % отгоре за градски разговори. Внимание пенсионери! Телефон само в краен случай 1 предупреждава Труд.

Спестявайте в левове, лансира съветът на зам. финансовия министър Катев 24 часа.

А учениците пишат писмо на царя: Спасете ни от министъра!, разкрива Новинар. Децата не можели да търпят геноцида на човека с пура от “Плейбой”. Германия вече върна българска диплома, съобщава вестникът и напомня, че дипломите ни няма да бъдат признати в Германия, защото в тях пише, че учениците са учили в езикова гимназия 4, а не 5 години. Втората пречка е, че в документа не е вписан общия успех.

Август ще е сух на новини, прогнозира Новинар. Поради тази причина говорителят Цонев предложи на репортерите да му боядисат кабинета. След кратко съвещание репортерите решиха да приемат, пише изданието, но при две условия. Първо, преди заслужения отдих да се ремонтира другия кабинет. Без Атанасов образованието няма да скърца. Оставката на Василев ще смаже икономиката, а в отсъствието на Абрашев културата ще белне.

Второто условие, посочва изданието е, след акта на пречистване да се завърши филм “Репортерът, бояджията”. Въпросът е като няма пари, да има малко слава.