Радио Франс Интернационал - България Надежда за Бонев: момче за мръсни поръчки

Бонев за Надежда: Надка излъга за касетата в Ловеч

И още:
Ще ни женят и погребват по калъп

"Накрая винаги оставаме неприятно изненадани от реалността" - Паулo Коелю

Надежда Михайлова: Бонев е лъжец. Бонев: Излъгах веднъж, за касетата в Ловеч - излиза с тази словесна престрелка на първата си страница 24 часа.

Или както коментира Труд – вчера яхтеният скандал в СДС придоби нови измерения и подробности. Надежда за Бонев: момче за мръсни поръчки, продължава с цитатите Виж. Бонев: Надка излъга за касетата в Ловеч, допълва пък Стандарт.

Надежда Михайлова и бившият вътрешен министър Богомил Бонев размениха вчера интересни мнения за себе си, отбелязва 24 баса. Лъжец и момче за мръсни поръчки, нарече Михайлова Бонев в отговор на интервюто му за Дарик радио, в което той разказа как я е возил в лодката на Чорни. “Возих Надежда по тъмносин бански. Единственият случай в политическата ми кариера, в който съм излъгал, е когато казах, че ловешката касета е манипулирана. Записът беше автентичен”, контрира Бонев. Именно тази касета, след която се разрази Ловечгейт. Ловечгейт, който пък превърна Надежда в Надка, коментира Стандарт.

Политиците умират да се овъргалят в локва от словесна кал и да опръскат кой както могат. Така се раждат големите клюки, разменят се нечистоплътни намеци, воайорски надничат в бельото си, коментира Труд. А от политическия хаос у нас тук-там все изплува яхта. Тези лодки обаче са по-различни от онази на Джером К. Джером, в която плуват трима, без да се брои кучето.

Разширеното ръководство на СДС обаче подкрепи Михайлова, обявява Дневник. Членовете на разширеното ръководство одобриха решението за оттеглянето на кандидатурата на Пламен Орешарски. Синият пленум бламира Надка, пък според Стандарт.

Костов обаче предупредил Орешарски за готвен капан от Васил Божков, разкрива Дневник. Костов предупредил Орешарски, че му залагат капан, приглася и Монитор.

Колкото до поведението на СДС – то е самоубийствено, коментира вестникът. Коя ще бъде кандидатурата на СДС за София ще стане ясно през септември.

Коалиция “Баба и внуче” обаче вероятно ще издигне кандидатурата на Любен Дилов-син за кмет на София. Именно така шегобийци нарекоха предизборното обединение между земеделците на Анастасия Мозер, движението Гергьовден и Демократическата партия на Александър Праматарски.

Колкото до правителството – Още отзиви от световната преса за направените промени от премиера Сакскобургготски. Този път заслужили да влязат в рубриката “Проблясъци” на 24 часа.

Вестник Нойе цюрхер цайтунг коментира промените така - младият и злощастен досегашен министър на икономиката Николай Василев... очевидно не беше дорасъл за безжалостната месомелачка. Колкото до назначението на Лидия Шулева за министър на икономиката - жените като цяло били по-успешни от мъжете в политиката на Балканите. Те не прахосват енергията си за безсмислени двубой със съперници или за пиянства, както правят доста политици в региона, а вършат солидна работа, без много-много да се бият в гърдите, допълва Нойе цюрхер цайтунг.

Правителството пък предложи – отново сватби и погребения по сценарий, обявява Дума. Ще ни женят и погребват по калъп, коментира Труд. Правителството ще създаде комисия, която да уеднакви обредните дейности у нас съгласно националните традиции. Правилата щели да се изработят под ръководството на строителния министър Валентин Церовски. Никой не можа обаче да отговори ще бъдат ли забранени нетрадиционните церемонни като сватба под водата или във въздуха например.

И за тези, които са обезпокоени – ако думата се раздели на две, – обез-спокоен, това значи, че си неспокоен и занимаваш разума си с някакъв проблем, който не ти дава покой. Често обаче се оказва, че всъщност този проблем не съществува, отбелязва Пауло Коелю в своя статия за Дневник. Защото всичко било като това да научим коня да лети. Колкото и да си представяме всички неща, които могат да се случат, накрая винаги оставаме неприятно изненадани от реалността.