СЪДЪТ "ПРОДАДЕ" БТК НА "ВИВА ВЕНЧЪРС"

БТК УЖИЛИ БЕДНИ

НАДЕЖДА БЛАМИРАНА ОТ ДЕПУТАТИТЕ СИ

СДС ОБЯВЯВА СВОЯ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ

ОТКРИВАТЕЛЯТ НА СПИН ОНЕВИНИ МЕДИЦИТЕ НИ

Присъдиха БТК на “Вива”, обявява Труд. Според решение на Върховния административен съд: “Вива венчърс” е купувачът на телекома, добавя 24 часа. Съдът "продаде" БТК на "Вива Венчърс", коментира съдийското решение Дневник. Виенското ООД вече е на финалната права и до дни е възможно да стане собственик на БТК. Странно в случая е, пише Труд, че решението на магистратите е взето на извънредно заседание. По принцип ВАС е в лятна отпуска до 15 септември. Другата изненада, изтъква изданието е, че решението на съдиите идва точно в деня, определен от изпълнителния съвет на АП като краен срок за препарафиране на конкурсната документация с “Вива”, изтъква Труд. Представители на конкурентния кандидат-купувач, консорциума "Коч холдинг - Тюрк телеком", заявиха, че ще съобщят дали ще атакуват решението на съда, след като се запознаят с мотивите. Според други юристи турският кандидат не е страна по сделката и не може да обжалва, обяснява Дневник.

Междувременно БТК ужили бедни, съобщава 24 часа. Пенсионери плачат от 3-4 пъти завишени юлски сметки, подчертава вестник Виж. Те сключили договор с БТК за икономически пакет, при който за 40 импулса се плаща по 1 ст. на таксова единица, а над 40 – по 10 стотинки. От юли обаче БТК намалила евтините импулси до 30, а всяка единица над лимита се плаща по 30 ст. без ДДС, разкрива изданието. На всички била дадена възможност да се откажат от пакета, заявили от БТК пред 24 часа. Абонатите от София все още могат да се откажат и отново пакетът ще се анулира със задна дата, уверява часовият вестник.

Какво стана на “Раковски” 134 сега, в 2003 година? вълнуват се изданията от новия син скандал след като във вторник депутатът Никола Николов беше изключен от парламентарната група на ОДС. В същото време той бил на сафари в Намибия. Николов бе заподозрян в опит да съюзи СДС с царската партия, отбелязва Стандарт. Депутатът предизвика гнева и на свои колеги заради отсъствието си поради “неотложно”- то сафари, изтъква Монитор. “Костов ме изгони!”, заявява Николов в интервю за Труд. С изключването ми от сините депутати бламираха ръководството на СДС и лично Надежда, добавя Никола Николов. “Щяха да ме изгонят ако не за слон, за превишена скорост”, твърди пред 24 часа депутатът.

Притиснат от медиите, Костов наруши вчера мълчанието си, но единственото, което каза, бе "не коментирам", отбелязва Дневник. Изключването на Николов не е изненада, а очаквана развръзка на отношенията му с кръга “Костов” коментира часовият вестник. СДС има нов лидер. Предишният син Командир – Иван Костов. Това стана ясно от вчерашното емоционално изявление на депутата, прави своя извод вестник Труд. Отстраненият депутат няма да напуска партията и парламента, остава независим, информира Монитор. Ден преди официалното обявяване на кандидатурата за кмет на София изключването на разградския депутат Никола Николов от парламентарната група на ОДС открои конфликта между лагерите в синята партия, добавя коментара си и Дневник.

Днес се очаква НИС да обяви официално кандидата си за кмет на София, съобщава изданието . Преди ден от централата на СДС обявиха, че номинираният ще е изненада, честен човек, който с работата си до момента може да бъде приет като символ на новата политика, която партията ще предложи за управление на общината. Не е изключено след всичко, което се случи в СДС през последните месеци, в крайна сметка това да се окаже самата Надежда Михайлова, прогнозира Дневник. Името ще е изненада за БСП, а най-голяма за Стефан Софиянски, цитира Новинар казаното от говорителят на СДС Николай Младенов. Доктор Атанас Кундурджиев е най-вероятният кандидат за кмет на столицата от СДС, съобщиха запознати, пише Новинар. Той е бил зам.-министър на здравеопазването в кабинета на Иван Костов, а сега е секретар на лекарския съюз, допълва изданието.

Откривателят на СПИН оневини медиците ни, известяват днешните издания. Проф. Монтание разби обвинението в Либия. СПИН в Бенгази има преди българите и продължава до днес, каза откривателят на вируса пред съда, резюмират тричасовите показания на френския професор пред либийския наказателен съд в специалните си репортажи изданията.

И накрая Дума отправя предупреждение : “Майки и татковци, до второ нареждане не купувайте учебници за втори клас!”. Девет издателства вчера оспориха с жалба класирането на новите учебници няколко часа преди министерството на образованието да оповести резултатите, обяснява вестникът. Ако жалбата се окаже основателна просветният министър ще даде политическо решение какво да се прави в понеделник, съобщава вестникът. Според информацията на изданието учителите ще кажат чак на 15 септември кои учебници да купуват родителите.