Радио Франс Интернационал - България Властта в София спазарена в ефир

НДСВ - "Народно Движение Симеон Вън"

Телевизия "ДЕН" замлъкна вчера след решение на СЕМ

Властта в София спазарена в ефир, обявява Монитор във водещото си заглавие. И допълва – Софиянски и лидерът на демократическата партия Александър Праматарски договаряха зам.-кметски места пред камерите на Би Ти Ви. След три часа преговори на Раковски 134, сините получиха и исканите 13 места за районни кметове. Именно в ефира на телевизията и пред очите на зрителите бе спазарено управлението на столичното кметство, допълва Монитор.
СДС и Софиянски преговарят тайно, разкрива от своя страна 24 часа в противовес на по-горните твърдения. Детайлите по споразумението били договорени на таен обяд.
Днес се очаква сините и кметът да подпишат споразумението. Столицата – неуспешен опит за дясно обединение, контрира обаче Труд. Софиянски и Надежда се разминават според изданието. По всичко личало, че обединението вдясно на терена на Столичната община ставало все по-трудно, а поведението на тримата основни играчи Труд определя като това на орела, рака и щуката от известната приказка.
През прозореца СДС ще види приятели, успокоява самият Софиянски в обширно интервю за 24 часа.
И основният извод от изборите – “Ако се бяхме обединили в коалиция и бяхме издигнали един общ кандидат след първични избори независимо дали се казва Надежда Михайлова или Стефан Софиянски, той щеше да спечели на първия тур”, категоричен е столичният кмет.
Ще подам оставка при корупция, цитира от своя страна Стандарт обещанието на Софиянски.

И още изводи от изборите – НДСВ търси отговорност за провала на изборите – Труд.
НДСВ се отказва да търси отговорност за изборите – Виж.
Пресата така и не се обединява около едно общо становище относно следизборното поведение на управляващата партия. Общият извод обаче е, че червени социолози убеждавали жълтите в успехите ми, както разкрива отново Виж.
А Сега приглася – социолози тупат НДСВ по рамото.
Жълтият депутат Мирослав Севлиевски обобщил мненията на известни социолози така – случилото се на местните избори не е най-голямата драма и НДСВ си намери мястото в политическия център, по-близо до дясното, допълва Сега.
Чашата обаче е полупразна, категоричен е Труд.
А Миро се сетил ‘овреме за предложението името на Симеон да отпадне от наименованието на НДСВ, хвърля мост вестникът към предложението на Мирослав Севлиевски, което вчера бе подробно коментирано от пресата.
И така – било добре С и В от НДСВ да означават Свобода и Възход (разбирай Национално движение за свобода и възход), защото след резултатите от местните избори абревиатурата можеше и да се чете като Народно Движение Симеон Вън, заключава Труд.

“Ден” замлъкна вчера в 18 часа, обявява Труд.
Телевизията замлъкна точно в деня и часа, в който преди 14 години на 10 ноември 1989-та бе съобщено, че Тодор Живков подава оставка, цитира вестникът шефа на телевизията Бойко Станкушев.
Каналът бе избрал да звучи “Let it be” и надпис, който съобщава, че след 14 години един телевизионен канал се спира по решение на СЕМ. Отдолу пише “Да живее демокрацията!”.
Съюзът на издателите на всекидневници в България излиза с декларация, поместена в 24 часа и Труд, в която се призовава СЕМ да преразгледа решението си.
Самият екип на телевизията реши да протестира като подари на лидера на ДПС Ахмед Доган стар неизправен телевизор Грундик с полумесец и надпис Ден на екрана.
Или както отбелязва Новинар, – протест пред централата на ДПС в София.
Синдром на слабо развитите демокрации е, че овластените четат законодателството, както дявола - Евангелието, категоричен е 24 часа.
А изживяването на СЕМ като трибунал е в пълно несъответствие с практиката на Европейския съюз и Съединените щати. Защото докато във Великобритания закриват телевизия за 3 години, у нас го правят за 3 дни, допълва вестникът.
Но на куция щъркел Бог му прави гнездото. Така е и с нашия кабинет – върви им, споделя Борис Димовски в интервю за Труд. А българинът е герой със задна дата. Затова у нас цъфти най-много легендата, митът... а хората се облягат на вчерашния ден, не на утрешния.