RFI - България България - от януари 2007 г. в ЕС

Човек на СИК заплашва Надежда Михайлова

Защо пенсионираха ген. Василев?

Истина е! В ЕС сме от 2007 г. – направо не вярва “24 часа”. Ако сме готови –допълва “Дума” и подчертава, че Брюксел ще следи отблизо подготовката ни.
Договорът за предприсъединяване ще бъде подписан през 2005 г. -отбелязва “Монитор”. И пише, че решението е взето в обстановка на небивало напрежение около Евроконституцията.
“Макар и само наблюдател, България е готова да допринесе за консенсуса” – заявява в тази връзка българският премиер. А “24 часа” съобщава, че премиерът Сакскобургготски предлага нова аритметика на дни: на България остават 1115 дни до влизане в ЕС. Соломон Паси, за да засили каламбура, изчислил, че от понеделник остават 1111 дни.

Пресата обаче не поема ръкавицата, а продължава да разнищва темата за престъпността.
И има защо, щом “заплашват даже Надежда Михайлова” – извежда във водещото си заглавие “Труд”. Казали й: “Кръв ще се лее заради “Софийски имоти”. Семейството на синята лидерка е заплашено от СИК – допълва “24 часа”. След което цитира думите на неизвестен мъж, посетил офиса на съпруга й от името на Венцеслав Стефанов (собственик на ФК Славия), който казал: “Михайлова, пази се, това е сделка за 50 млн. евро”.
“Стандарт” цитира ген. Владимиров, шеф на НСО, че за момента синята лидерка няма нужда от допълнителна охрана. А “Монитор” недоумява от друго: защо Надежда Михайлова е отишла да се оплаква при държавния глава, толкова ли няма вяра на МВР и разните служби, че щяла да уведомява и чуждите посолства.

“Труд” пък иска някой ясно да каже: защо пенсионираха директорa на националната полиция ген. Василев? В редакционната си рубрика изданието пише, че редовите ченгета ще се питат: защо да се трепя за тази държава, като утре ще изхвърлят и мен след съответната употреба?
“Ген. Василев и Агафонови обслужвали канал за цигари” – с това заглавие излиза “Монитор”. И свърза отстраняването на генерала с цигарената афера на кораба “Елена”.

Със специално досие по темата “краят на добре облечените” излиза “24 часа” (тоест мафиотските погребения). И констатира: погребенията са пищни, но забравата идва бързо. А иначе поръчката до скъпите погребални агенции звучала приблизително така: “Ало, ще ровим наш човек. Сичко да е шестица. За парите нема да се плашиш. Назори си хората да нема дупки в организацията”.

Снимки на ковчега на Самоковеца, докаран от Амстердам, са по първите страници на цялата преса.
Манекенката Цеци Красимирова (с куршум в главата) проговаря пред “Труд” от холандска болница и заявява, че Самоковеца винаги и казвал: “При мен всичко е законно”. А тя повече не искала.
“Монитор” прави специален портрет на манекенката от Мездра, за да покаже в какво се превръщат мечтите.