Костов няма да отиде на конференцията на СДС

Софиянски призна амбицията си за премиер

Има шанс да влезем в ЕС през 2007

СДС се нажежи до червено. Два дни преди 14-та национална конференция на СДС страстите са разгорещени, сините членове и симпатизанти в цялата страна са объркани и разтревожени за бъдещето на партията, пише Труд.
Вече е ясно кои са кандидатите за новото ръководство на сините, внася известно успокоение 24 часа. Запознати от лагера на Надежда Михайлова разкрили пред вестника, че в новия НИС със сигурност ще попаднат говорителят Николай Младенов, ексминистър Валентин Василев, сегашният главен секретар Иван Иванов, както и депутатите Никола Николов и Михаил Михайлов. Междувременно, съобщава 24 часа, местният клуб, в който членува Надежда Михайлова, призова нея и НИС да не се кандидатират за ръководни постове. Според клуб 4 на СДС в “Триадица” синята шефка изпуснала подходящи моменти за атака срещу НДСВ и БСП.
Командира няма да ходи на конгреса, огласява решението му Труд. Напускам СДС на 23 февруари, обявява решението му Монитор. Костов се разделя със СДС, пише и Дневник. Бившият лидер на СДС прикани симпатизантите си отново да се съберат на 28 февруари в зала “Максима” на ВИАС, където в сряда вечерта имаше поредна среща със свои поддръжници. Тогава ще бъде създадена нова дясна партия, се разбра от словото му, разкрива Дневник. Костов прави партия, потвърждава информацията и Новинар. Костов няма да отиде на конференцията, защото сърцето му слушало хората.
Трите неща, които Надежда Михайлова обещала пред форума, който я избра преди 2 г., не се случили, пояснява Новинар. Той ги припомни: единство, връщане във властта и реабилитация на управлението на СДС, посочва изданието.
България е страната на неограничените глупости, у нас всичко е възможно, обобщава пред вестник Пари Анастасия Мозер.

Софиянски призна амбицията си за оглави кабинет, посочва изданието. Със самопризнанието си той сам сложи край на дългогодишните подозрения, че е мераклия да оглави изпълнителната власт, коментира вестник Сега. Имал амбиции да остане още 6-7 години в политиката, но не можел да тъпче на едно място, допълва вестникът. Моделът на управление на София ще се превърне ли в бъдеще в модел за управление на държавата? , пита във връзка с премиерските му амбиции 24 часа. “Бих се радвал това да стане. И европейският модел в някои от бившите социалистически страни показва точно този начин на управление. Дори в Словакия, независимо от това че бившата комунистическа партия води в парламента. БСП - първа на изборите, но десните да управляваме”, заявява пред 24 часа визията си за бъдещето Стефан Софиянски.

В бъдеще паркирането в София ще бъде дадено на концесия, информира Дневник. Очаква се конкурси да бъдат обявени през есента, като засега интерес имат компании от Англия, Испания и Израел. В общината обаче не са по-конкретни за това как ще се решава един от най-тежките проблеми на столицата, изтъква вестникът. За паркинг в центъра на София ще се плаща диференцирано, като тарифите щели да се групират в 11 зони. По-скъпи щели да са уличните места и натоварените участници в центъра, разкрива 24 часа.
Драконовски такси за паркиране в центъра на София да бъдат въведени в столицата, отбелязва Стандарт. Това препоръчва на общината консултантът "Падеко" в подготвената стратегия за паркиране в града. Анализът се финансира от японското правителство чрез Европейската банка за възстановяване и развитие. В стратегията е записано, че през 2015 г. транзитното движение през "сърцето" на града трябва да бъде сведено до минимум, огласява стратегията Стандарт.

60 процента от шосетата са за ремонт, алармира 24 часа. Пари или пътища ще убиват, задава реторичния въпрос изданието. Не е възможно на този етап от бюджета да бъдат отделени допълнително 250 милиона лева за ремонт на пътища, става ясно от публикация на вестник Монитор. От ремонт се нуждаят 12 000 км от второкласната и третокласната мрежа, посочва изданието.

ДПС – чиновниците взели най-евтино жилища, огласява Монитор данните на “Подкрепа” за цените на евтино напазаруваните жилища. Шест месеца чиновниците да доплащат за евтините къщи, лансира предложението на двама от НДСВ 24 часа. Ако не спазят срока, държавата да ги взема.

Има шанс да влезем в Европа през 2007 година, съобщават днешните издания. Времето за присъединяване на България към Европейския съюз не трябва да бъде обвързано с това на Румъния. Такава поправка в доклада на Европейската комисия за напредъка на страната ни бе предложена от шведския депутат Ардвинсон. Докладчикът за България Джефри ван Орден предлага поправка по същата тема, в която обаче частта за приемането на страната ни преди 2007 година я няма, отбелязва Труд. Текстът също е категоричен, че времето за присъединяване не е нужно да се обвързва с други кандидати, изтъква вестникът.

Българчетата са сред най-нещастните в Европа, съобщава Стандарт за резултатите от анкетата на УНИЦЕФ, направена в 35 страни. Българските деца декларират, че са щастливи по-рядко от връстниците си в Западна Европа и дори в страните в преход. А най-често сред страните от бившия социалистически лагер децата в Унгария оценяват живота си като щастлив. Резултатът от 81 процента изравнява Унгария с повечето западноевропейски страни, пише вестникът. 59% от българчетата между 9 и 17 г. казват, че са щастливи, отбелязва Новинар. Щастие децата у нас наричат срещите с приятели, времето, прекарано с цялото семейство у дома, получаването на отлични бележки в училище, ваканцията, почивката на море, спортуването или гледането на филми, времето, в което са влюбени, посочва Новинар.