ЦАР И ГЕНЕРАЛ НАЙ-ЖЕЛАНИ ЗА ПРЕМИЕР

СОФТУЕР ДЕБНЕ ЛЕНИВИ ЧИНОВНИЦИ

МЕСТЯТ КОНТИНГЕНТА НИ ОТ КЕРБАЛА В КАДИСИЯ

9-ти септември отхапа от рейтинга на БСП и Първанов, обявява Монитор. Милен Велчев става трети, Соломон Паси губи 5% доверие. Поливаната българи са против присъствието на наши войници в Ирак. Така вестникът обобщава последното проучване на общественото мнение, резултатите от което са поместени във всички вестници днес. Данните за септември сочат още – съд и прокуратура с най-нисък рейтинг. Три четвърти от българите нямат доверие на двете институции.
Едва 14 на сто от хората вярват на съда, а 13 % - на прокуратурата, допълва информацията Труд. И още резултати – пак искаме Симеон за премиер. Или това поне сочат резултатите. Падна рейтингът на президента, допълва Виж.
А Стандарт обобщава – цар и генерал най-желани за премиер. Колкото до евентуалния вот при избори – най-голяма се оказва партията на неглусаващите – 30.3%.
БСП остава начело с 22.7%. СДС пък ще получи 8.8%. Няма опасност СДС да падне под 4-процентната бариера, категорична е социологът Мира Янова в анализ за 24 часа.
Премиерът е девети по обществено доверие. Той обаче бил най-желан за премиер от хората. Ами – доверието в кабинета се е повишило.
Странно...., коментира Монитор. Да се чуди човек от кога българинът е станал толкова доверчив. Възможностите са безкрайно много – или социолозите лошо смятат рейтинга на правителството, или българинът е започнал да мисли “правилно” /като вестникът поставя думата правилно в кавички/. Има разбира се и една трета вероятност, допълва Монитор – резултатите на социолозите да са подплатени финансово.

И за един опит на властта да се пребори за общественото доверие – Софтуер дебне лениви чиновници в столичния район Витоша, обявява 24 часа във водещото си заглавие. И допълва – кръшкачите – в компютъра на кмета Йорданов. В компютърна система със срок и отговорник са вкарани всички преписки в кметството на столичния район Витоша. В минутата, когато подадената жалба е просрочена, на компютъра на самия кмет излиза съобщение за закъснение заедно с името на служителя, който не й е отговорил навреме.
Сега служителите хем няма да могат да протакат, хем ще трябва да повишат компютърните си умения, хвали инициативата вестникът в редакционния си коментар. И всъщност, да се учуди човек колко лесно е било! А инак по проблема са изписани десетки програми /не компютърни/ и са усвоени много пари. Затова не е зле програмата да се въведе и в останалите общини, че и по министерствата. Лошото обаче е, че чиновникът няма току-така да се откаже от привилегията да мотае гражданите. И току виж – може да намерят някой бъг в софтуера, допълва изданието.

Местят до седмица контингента ни в Кадисия, обявява Монитор. Решението е взето на коалиционно ниво, допълва информацията си вестникът.
Местят нашите от Кербала в Кадисия, допълва Труд. Министър Свинаров пък щял да бъде уведомен официално на 22 септември, допълва вестникът като се позовава на шефа на полската дивизия в Ирак генерал Анджей Екерет.
И реакцията на Свинаров – това не значи, че ние ще се съгласим да преместим батальона ни от Кербала. Нямаме още получено предложение за предислокацията на нашите в Ирак, допълнил министър Свинаров. След преместването си нашите ще заемат мястото на оттеглилите се испанци, отбелязва от своя страна Стандарт.