ОПОЗИЦИЯТА В ОБЩА АТАКА СРЕЩУ БЮДЖЕТА

БАЙ ГАНЬО ПАК СЕ ГОТВИ ЗА ИЗБОРИ

КОЛКО СА БЪЛГАРСКИТЕ МИЛИОНЕРИ В ГЕРМАНИЯ?

Опозицията в обща атака срещу бюджета, обявява Монитор във водещото си заглавие. Нито една от партиите в опозицията в парламента няма да подкрепи правителството за бюджет 2005. БСП и ОДС потвърдили, че няма да го подкрепят. От ДСБ припомнили, че винаги категорично са се държали в опозиция. Лидерът на Новото време Емил Кошлуков заявил, че най-младата партия също ще гласува против правителството при евентуален вот на недоверие при теми за бюджета и престъпността. Така че, прогнозира Монитор – правителството може да падне, според разположението на силите в Народното събрание.
И през това време – вече се готвят за властта – до 2 месеца БСП с проект за кабинет. За това призовава червеният депутат Стефан Данаилов от страниците на Труд. Трябвало също така да станат ясни водачите на листи на БСП. Освен това името на бъдещия министър-председател трябвало да се гласува от партията, независимо дали това ще бъде Сергей Станишев или друг, допълва още той.

А иначе – как правим избори – ами Бай Ганьо пак прави избори, отсича Труд. И за тези, които случайно са забравили – как Бай Ганьо правеше избори - ами имаше си Гочоолу, Дочоолу и Данко Хайрсъзина, въоръжени със сопи. Каква бе мечтата му? Ами да вземе солунската митница и да я дои само две-три години. Промени ли се нещо днес? Ами –не, категоричен е вестникът. Гочоолу, Дочоолу и Данко Хайрсъзина на днешния Бай Ганьо на 21-ви век просто не използват вече сопи, а лъскави джипове със софийска регистрация и лесно запомнящи се номера. И пачки банкноти. И мечтата им пак същата – да вземат една митница, която на всичкото отгоре пак започва със С – свиленградската. И да я доят пак две години – докато влезем в ЕС. Защото после Европата ще си въведе своите си правила и кранчето ще секне завинаги. Така че сега е моментът.

Колкото до приемането ни в ЕС – Западният модел ни тежи – отново се оплака премиерът, и отново зад граница. Западният модел е много тежък, свикваме с него, но е тежко, споделил в интервю за Ел Паис Симеон Сакскобургготски, разказва Монитор. Оплакал се още, че българите с носталгия гледали към комунизма. Колкото до модернизацията на администрацията и съдебната система – тя не може да стане за един ден след години на инертност и липса на инициативност, споделил още за испанския вестник Симеон. А иначе с Пръванов си били симпатични, което много помагало при общата им работа – разкритието този път е от Стандарт.

А иначе – ако някой се е притеснявал, че в България няма богати хора – успокоените от идва от страниците на вестниците днес – За 3 дни на изложение в София купиха къщи за 19 милиона лева, обявява 24 часа. 1800 жилища купени за 3 дни, допълва Стандарт. Новодомците даже се радвали, че спестили пари и за обзавеждането. За охранителната система на новодомците пък са се погрижили на Пловдивския панаир, който официално се открива днес – На Пловдивския панаир днес показват пръстов отпечатък вместо ключ, разкрива 24 часа във водещото си заглавие. Експерти предричали, че бравата, която не се отключва с ключ, а разпознава пръстовите отпечатъци на собствениците щяла да стане хит.

Колко пък са българските милионери в Германия – отговорът от страниците на 24 часа дава посланикът ни в Берлин Николай Апостолов. Ако през 80-те години в Германия имаше 12 български милионери, то днес те са повече и сред тях има и млади богаташи, допълва посланик Николай Апостолов.