Нови искания за българските ни сестри в Либия
Ще напусне ли Новото време парламента
14.02 – Любов и вино... Обичайте се

5 условия за живот на нашите в Либия, обявява “Монитор”. Условията бяха поставени от родителите на заразените деца, пояснява “24 часа”. За първи път те излизат и с искане българското правителство да признае за деянията на медицинските сестри, т.е държавата ни да поеме политическа отговорност за СПИН епидемията в Бенгази, което е пълен абсурд, цитира изданието коментара на българското посолство в Триполи. Останалите условия са познати. Ако те бъдат изпълнени, родителите ще се съгласят смъртните присъди на петте български медицински сестри да бъдат заменени с доживотен затвор, допълва изданието. Либийските номера край нямат, коментира “Труд”. Мине, не мине някоя година и Триполи вади от ръкава някой гълъб, уж на мира. Веднъж стигна дотам, че предложи медсестрите ни да бъдат спазарени за терорист. Поредната народна инициатива, която едва ли е подета без знанието на Триполи, доказва, че Либия гледа на българките като на източник на инвестиции. Ако София се върже на номера ще предаде и 5-годишната си справедлива позиция, че медсестрите са невинни, категоричен е “Труд”. А "Дневник" прогнозира – делото в Либия може да се точи още три години.
И поглед към развоя на парламентарно-правителствената сага – Герджиков криел и от себе си дали се връща, обявява “24часа”. Огнян Герджиков ще обяви днес дали ще приеме да бъде издигнат отново за председател на Народното събрание. Крия решението и пред себе си, но има шансове за всичко, бил коментарът на Герджиков. Новото време пък обмисляли напускане на парламента, разкрива “Труд”. Те обмисляли подобно решение, ако до 3 март коалиционните им партньори от НДСВ и ДПС не дадат отговор как ще участват наравно с тях в управлението на страната. Таралежите искат да имат министър, но засега НДСВ е склонило за няколко зам.-министри, разкрива “Труд”. По този повод Пари е категоричен – промени в кабинета? Сметки без Царя, отсича изданието.
“Стандарт” обаче разкрива – Симеон взе оставки от всички министри. Някои от тях ще бъдат приети, заради ремонт в кабинета.
При всички положения на парламента очевидно му хареса да се къпе в медиен блясък.
Започва неговата звездна седмица. И тя ще е най-бляскава. 15 дни седемте групи там се правиха на плаващи пясъци и сториха удивителни неща. Малцинството стана мнозинство, но нямаше кворум. После мнозинството стана малцинство и даде 106 гласа срещу правителството – за победата не му стигнаха 15 гласа /а това е повече от депутатите на Новото време/. Но това вече е висша математика и трябва да викаме академик Сендов от Япония да ни я обясни, допълва вестникът. Може би именно поради това да си партиец вече е демоде, както анализира политологът Иван Кръстев за “Труд”. В България политическите партии все повече не представляват никого и нищо. През последните 10 дни у нас нямаше обществено мнение, а публичното говорене за кризата на демокрацията се превърна в занимание за наивници и циници, допълва Иван Кръстев.
А иначе днес – кондуктори раздават кондоми, разкрива “24 часа”. Днес тролеи на влюбените ще обикалят Плевен по случай Свети Валентин разбира се. Докато късат билетчето, кондукторите ще раздават на младите пътници гратис кондоми. А по стъклата на тролеите пък ще бъде изписано – Вземи и мен, да обичаме двама. Но всъщност – днешната дилема на българина била влюбен или пиян, както коментира “Телеграф”. Защото на днешния ден българинът се разкъсва между Свети Валентин и Трифон Зарезан – единият празник посветен на любовта, другият – на виното. И макар много от българите да си мислят – абе аз пари за ракия нямам, какво ще купувам рози на жената - и да е много вероятно любимата да се разсърди, защото чашката с приятели има предимство пред нея – нека не забравят едно, отбелязва вестникът. Че любовта е тази, която ще спаси света. Затова – целувайте се и се обичайте. И го правете по всяко време, а не само в определен ден от годината!