РФИ - България Веселин Топалов - световен шампион!

Натискат ЛУКойл да намали цените на бензина

Какви коли карат депутатите?

Често сме казвали, че когато вестниците са единодушни в заглавията от първите си страници, в повечето случаи става дума за неприятни поводи.
Пример за това е темата за птичия грип, която и днес присъства във всички вестници.

Няма вестник обаче, който да не помества на първа страница снимката на Веселин Топалов, световният ни шампион по шах. ”България - хегемон на шахматната планета”, възкликва "Монитор" с големи букви на първа страница и уточнява, “Само бившият СССР е правил дубъл от титли при мъжете и жените”. “Скрихме им царя”, пише и "24 часа".
След короната на Антоанета Стефанова “България царува в шаха с Веселин Топалов”, пише и "Труд", а "Стандарт" помества снимка със заглавие “Топалов шампион!”

“Натискат Лукойл да намали бензина”, пише "Стандарт". Ако шефовете на фирмата не се съгласят, ще бъдат помолени поне да избягват бъдещо поскъпване. “Властта натиска “ЛУКойл” за по-евтини горива”, пише "Труд".

Вестниците продължават темата за автомобилите откъм малко по-различен ъгъл:
“Депутати масово с чужди коли”, пише "24 часа" на първата си страница. Поводът е проверка на вестника сред автопарка на народните представители. Депутатите от 40-ия парламент са почитатели на практиката да карат автомобили на приятелски, свои или роднински фирми. Популярна е и схемата за вземане на лизинг, с която колата се записва на името на депутата едва след изплащане на последната вноска. “По колите ще ги познаете”, продължава темата и "Труд", като отбелязва, че депутатите декларирали лади, а пък карат мерцедеси.

"Труд" цитира министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, според когото било очевидно, че БСП няма да успее да изпълни предизборните си обещания.

Носете маски срещу грипа, съветва "24 часа". Освен грип през този сезон ще ни нападат още неколкостотин вируса, цитира "Стандарт" предупреждението на доц. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология.
Ваксините, които се предлагат у нас, предпазват само от грип, но не и от останалите опасни болести. Против смъртоносния птичи вирус пък въобще няма ефективно защитно лекарство, напомниха лекарите.

"Телеграф" алармира, че фалшиви 10 лева заливат страната. Изработките били с много добро качество така че трябва много да се внимава.