РФИ - България София прилича на Чикаго от времето на сухия режим

Спечелн бе джакпот от 1.6 милиона лева

Дядо Коледа донесе суперлуксозни мерцедеси за властта

Питали сте се на какво прилича столицата ни? Ето и отговора – София прилича на Чикаго. Но не просто на Чикаго, който познаваме днес. София прилича на Чикаго от сухия режим заради престъпността и неизкоренимата корупция. Такъв е образът й, очертан в анализ на АФП, посветен на страната ни, отбелязва "24 часа".
Единственият еквивалент на зрелищните стрелби у нас – 155 за последните 5 години, е Русия допълва журналистът от АФП.

И само част от пейзажа – в Гранична полиция не били присвоявани пари, цитира "Труд" позицията на шефа й Валери Григоров. Поводът – липсата на 14 милиона лева. Те не били присвоени от граничните полицаи. Причината за липсата им била, че изселниците ни с двойно гражданство не трябвало да плащат за транзит. Оттам и идвала разликата.

14 милиона липсват, 1.6 милиона обаче напълно заслужено влязоха снощи в джоба на един щастливец. Падна джакпот от 1.6 милиона, разкрива "24 часа." Удариха джакпота от 1.6 милиона, приглася и "Стандарт".
Неизвестният щастливец прибира осмата по големина сума в историята, изчислява от своя страна "Телеграф".

И през това време – Червен преврат по тъмно в Тотото, отбелязва "Монитор", който продължава да следи сагата около Спортния тотализатор. Незаконното ръководство влезе с полиция в Българския спортен тотализатор. Весела Лечева включи и прокуратурата в борбата с тотализатора, допълва "Монитор".
И всъщност, сагата приключи в петък, когато с намесата на прокуратурата и полицията от сградата на ул. "Хайдушко изворче" в София бе извадено старото ръководство на тотото и бе въведено новото, заключава "Дневник".

В борбата си за постигане на своите искания пък, учителите също са готови да стигнат до съда. Учителки ще съдят кабинета – унижил ги, защото са жени разкрива "24 часа". Не може 2000, предимно жени да гладуват и един млад мъж като премиера да не реагира, цитира "24 часа" позицията на шефа на синдиката на учителите към КНСБ Янка Такева.
Все още няма никакъв резултат по искането на учителите от януари заплатите им да бъдат увеличени с 10% и с още 5 на сто – от юли.

През това време обаче младият мъж Станишев, за когото говори Янка Такева, се сдобива с кола за 160 хиляди евро. Защото най-големите началници в държавата първи получиха отговор от писмото си до Дядо коледа, както коментира "Монитор". 15 мерцедеса S-клас купиха на Първанов, Станишев и други, разкрива вестникът. И изчислява – 160 хиляди евро на парче от джоба на данъкоплатеца взе властта. 15 нови мерцедеса S-клас получава за Коледа властта. Най-големите началници в държавата очакват подаръка около 20 декември. Лимузините са купени от Националната служба за охрана, цитира "Монитор" директора на службата генерал Румен Миланов. Световната премиера на поръчаните от коли беше през септември. За изработката и за бронирането на 15-те коли са необходими два месеца и цената е 160 000 евро на кола, допълва вестникът. И припомня – само преди три години доставиха същата бройка, но от марката БМВ.

Не толкова доволни ще са повечето хора по Коледа от разкритието на "Труд" обаче – тихомълком преди Коледа ракията поскъпва, отбелязва вестникът.
Кабинетът и търговците на алкохол тихомълком ни подготвят за тиха и свята Коледа. От 20 стотинки до 2 лева по-скъпо вече струва шише твърд алкохол. Колкото по-лъскава е марката, толкова е по-висока и цената.
Основна причина са новите акцизи, които ще оскъпят алкохола с поне 1.50 лв. на бутилка от 1 януари. За да няма шок, ще вдигаме цените на няколко пъти, докато се изравнят с акциза, цитира вестникът производители и търговци.
Истината е, че по празниците се купува повече и печалбата на всички по веригата е в кърпа вързана. А после и държавата ще вземе своето с новите акцизи, категоричен е обаче "Труд".