БСП аплодира царя

Бойко Борисов закрива партийните кръчми

1000 опитаха новото божоле

РФИ - България конгресът на БСП присъства на първите страници на всички вестници. “БСП аплодира царя”, пише “Труд”, “Нахраниха другарките и другарите три пъти”, обявява “Монитор”, като уточнява, че социалистите са получили закуска с дребни сладки и соленки, кафе и напитки, сандвич с шунка и кексче на обяд, а накрая и вечеря.

Членовете на партията обаче недоволствали, защото им било студено и духало ужасно откъм сцената. “24 часа” извежда в заглавие думите на Сергей Станишев, който казва, че “БСП не е против богатите, а е - да няма бедни”.

“Здравите сили в държавата постигнаха историческа победа, резюмира в редакционното каре на “Труд” вчерашните събития Валерия Велева.

В зала 1 на НДК най-после се роди помирението на нацията - династията и бившите комунисти затвориха страницата на вековната си омраза.

Царят рапортува пред червения байрак на соцконгреса, че ще управлява с левите цял мандат. БСП го аплодира!

Доган прие като другари бившите си възродители, но ги закле да водят дясноцентристка политика. БСП се стресна, но го преглътна!

Станишев отрече “желязната дисциплина” в столетницата и обеща “пари срещу реформи”. Два етажа по-горе, в зала 3 на НДК, Мозер надви превратаджиите и запази лидерството.

Сега остава здравите сили на държавата да се заемат с болните проблеми на народа”. А какви са те? Отговорът откриваме лесно отново в “Труд”, който цитира на първа страница Фернандо Понз Канто от делегацията на Европейската комисия у нас.

Той е предупредил, че “България има само 10 седмици да се справи с корупцията по високите етажи на властта”. Партийната тема продължава, тъй като “24 часа” обявява от първата си страница, че Бойко Борисов закрива партийните кръчми.

“До 6 декември партиите трябва да са освободили всички общински помещения, отдадени за търговска дейност. Според чл. 22 ал. 1 от новия закон за партиите те не могат да извършват стопанска дейност”. “Столичният кмет Бойко Борисов обяви война на партийните кръчми” – заглавието от “Стандарт”, който извежда в заглавие думите на Сергей Станишев - Не се самозабравяйте!

И една по неделна тема “1000 опитаха новото божоле в НДК”, съобщава “Монитор” в рубриката “Наздраве”.