Мерки за бюджетите на общините

Токът няма да поскъпва двойно

Оферти от 3000 евро за квадратен метър в София

Финансовото състояние на общините и закриването на по-малките от тях са главната тема днес за "24 часа", "Сега" и "Новинар". От тази година правителството предлага промени в Конституцията, които да позволят кметствата сами да определят местни данъци и такси.

Във фокуса на вниманието на столичните вестници са предложенията на финансовия министър Пламен Орешарски за окрупняване на заборчнялите общини.

От 4 свои министри не е доволен премиерът Сергей Станишев - съобщава "Стандарт". Докладите на финансовия, военния, вътрешния и правосъдния министри били пълни със сухи данни и без аналитична част и предложения за подобряване на работата на ресорите им.
Правителството е разглеждало законопроект за борба с престъпленията в Интернет.

"Дума" търси добрата новина във факта, че токът няма да поскъпне двойно през следващата година. Новината е на министъра на енергетиката Румен Овчаров. Все пак и той е съгласен, че увеличение ще има, но размерът му няма да е толкова голям.

Овчаров присъства и на страниците на "Дневник", но с подробности около преговорите с руските партньори за газоснабдяването на страната. Ново писмо е получено от наша страна, в което "Газпром" отново настоява за промяна на договорените цени на газа за страната ни.

Мерките, които по спешност се взимат от страната ни, са сред главните теми на "Дневник". Сред най-интересните от тях се посочват приемането на закон за лобирането, изграждането на информационна система в правораздаването и програма за концесионните процедури.

На оферта от 3000 евро за квадратен метър сме свидетели от вчера в центъра на София, съобщава "Труд". Нескромната сума е поискана за имот на улица "Сан Стефано". Запознати коментират, че цените в столицата рядко надминават 1200 евро за квадратен метър.